Иртиш се изравни с Байерн и Челси за българските отбори


Иртиш се изравни с Байерн и Челси за българските отбори
Снимка: БГНЕС

1169 0

Иртиш стана четвъртият отбор, който не допуска гол в четири последователни мача срещу български противници в евротурнирите. Тимът от Павлодар елиминира Дунав с общ резултат 3:0, а срещу Левски след победа и равенство продължи напред през 2013 г. с общ резултат 2:0. Въпросното реми - 0:0 на „Герена" е единственият незагубен мач не само срещу Иртиш, но и срещу останалите противници, срещу които не можем да отбележим.

Освен Иртиш, другият тим, който излиза с 4 сухи мрежи след първите 4 сблъсъка срещу българи, е английският Челси. „Сините" от Лондон играят за първи път срещу наш отбор през 1970 година и побеждават два пъти ЦСКА с по 1:0 в турнира за КНК. 31 години по-късно Челси се справи и с Левски - 3:0 и 2:0 за Купата на УЕФА, пише "Меридиан мач". Другите два европейски гранда, които не са пускали 4 мача поред срещу наши, са го правили все срещу ЦСКА. Рома елиминира „червените в турнира за КЕШ през 1983 година с две победи от по 1:0, а през 2009 победи „червените" два пъти в групите на Лига Европа - 2:0 на „Олимпико" и 3:0 на „Васил Левски".

Байерн пък не пусна гол при последните си два сблъсъка с „армейците" през 1987 и 1990 година. В тях постигна 4 победи с общ резултат 12:0. За разлика от Иртиш и Челси, за Рома и Байерн тези мачове не бяха първи срещу наши представители.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички