Христо Стоичков: Отнеха ни световната титла през 1994 г.


Христо Стоичков: Отнеха ни световната титла през 1994 г.
Снимка: принтскрийн

3541 0

Легендарният български футболист Христо Стоичков получи награда за особени заслуги към световния футбол на стилна церемония в Турция. 

На нея се върна към Световното през 1994 година, като полученият приз приличал точно на купата от тогава:"Да, но ни я отнеха. Ще я държа на видно място у нас. Действително е същата купа, но онази тежи малко повече. Ако бяхме стигнали финала, може би щяхме да сме победители, но съдбата така отреди, че един французин разплака цяла България", заяв Стоичков пред "Код Спорт".

По време на визитата си кавалерът на "Златната топка" отдаде почит на един от големите си приятели Наим Сюлейманоглу."За нас винаги е бил един от най-големите спортисти на България. Наим показа на целия свят какво е щанга, какво е спортист, какво е човек. Имам отлични спомени с него. Още като много малък той постави световни рекорди, които и до ден-днешен няма кой да ги подобри. За да стане седем пъти световен, три пъти олимпийски и два пъти европейски шампионр това момче е положило толкова много труд. Но за жалост много рано ни напусна, едва на 50 години спря да бие неговото сърце. Винаги ще се гордея с Наим, че е постигнал тези резултати като щангист".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички