Гонзо: У нас не може да привлечеш футболист, за който да кажеш "Уау"


Гонзо: У нас не може да привлечеш футболист, за който да кажеш "Уау"
Снимка: БГНЕС

2493 0

Треньорът на Черно море Георги Иванов-Гонзо коментира подготовката на тима, селекцията и предстоящия първи мач в шампионата - домакинството на ЦСКА на 19 февруари (неделя).

Г-н Иванов, защо се прибрахте по-рано от лагера в Гърция?

- Тръгнахме си един ден по-рано, защото имаше някои неуредици с контролите. Ние знаехме, че гръцкото първенство тече, нормално бе да не очакваме да намерим най-добрите съперници за проверки там, но в крайна сметка направихме този лагер, за да бъдат спокойни футболистите. Предвид това, което ставаше в Турция, и сложната и напрегната ситуация там в последно време.

Въпреки това смятам, че подготовката беше добра. Готвехме се при отлични условия като хотел, терени и време. Единственото нещо, което не бе на ниво, бяха контролите. Играхме с по-слаби противници.

Какво търсехте в проверките и какво извадихте като полза от тях?

- Искахме да държим повече топката. Срещу по-лесните противници футболистите можеха и по-лесно да изпълняват комбинациите, които искахме да пробваме. Сега в България ще изиграем още два мача и смятам, че нищо кой знае какво не сме пропуснали. В неделя подновяваме тренировки. В сряда ще играем с Несебър, а в събота с Черноморец Балчик. Вторият мач ще е на нашия терен, за да могат феновете да видят новите футболисти и облика на отбора.

Това, че в Гърция не срещнахте по-класни съперници, ще изиграе ли лоша шега на отбора преди важното домакинство на ЦСКА?

- Да, има го и това нещо като съмнение, дали футболистите ще бъдат напълно готови преди мача с ЦСКА. Но пък аз правя една съпоставка с това, което беше през лятото. Защото ние тогава бяхме на подготовка в Банско и там играхме с Оборище, Банско, Несебър, Септември София.

Така че не виждам кой знае каква разлика. Важни са тренировъчният процес, динамиката и дали футболистите изпълняват изискванията, които имаме към тях. Смятам, че ще бъдем добре подготвени за първия мач.

ЦСКА прави сериозна селекция. Ние също ще се опитаме да се подсилим. Чакаме още двама играчи. Един испанец, който трябва да дойде в неделя (б.р. -офанзивния полузащитник Хосе Антонио Руис Лопес - Пируло, 24 г., от словашкия Сеница) и в понеделник да подпише и един чех. Той е десен външен халф и го взимаме за мястото на Уго Секо. Вярвам, че ще бъдем готови за ЦСКА. Нормално е ЦСКА да бъде фаворит. Но ние ще направим всичко възможно да зарадваме феновете.

Споменахте Уго Секо. Сигурен ли е вече договорът му с португалския Академика?

- Да, договорът е подписан от клуба. При него ситуацията беше малко комплицирана, предвид това, че той имаше проблеми с майка му. Напълно нормално е, след като майка му е в болница, ние да влезем в положение на футболиста. Загубихме добър играч. Човек, който даваше облика на отбора. Надявам се новите попълнения да го заместят добре, защото имаме доста сериозни мачове. А за целите, които гоним, всички футболисти трябва да дадат максимума от възможностите си, за да ги постигнем.

Приближава ли се чехът, когото очаквате, до стила на игра на Секо?

- Различни са. В крайна сметка през зимата е много трудно да намериш добри свободни футболисти, защото договорите на повечето са до юни. А Черно море не плаща трансферна сума. Така че е по-нормално да търсим свободни футболисти. Черно море има 14 футболисти мъже, а другите са юноши, на които им трябва време. Прекалено малко сме като бройка и затова малко на пожар взимаме играчи. Все пак напролет ни чакат около 20 мача с тези за купата и не може да останеш с 13-14 полеви футболисти. В крайна сметка рискуваме в един момент да изпаднем в положение да няма с кого да заместим контузени или наказани играчи. Испанецът и чехът няма да са на проби, а направо ще ги привлечем. Гледали сме ги с екипа и смятаме, че ще бъдат класни попълнения за нашия отбор. Всичко все пак се простира до финанси и избора, който имаш на пазара. Условията у нас са такива, че не можеш да вземеш футболисти, за които да кажеш - уау. Трябва да имаме и малко търпение. Смятаме, че и двамата са доста сериозни играчи. На години, на които са доста добри, защото на нас ни трябва малко сваляне на възрастта.

Испанеца го взимате, защото не успяхте да привлечете Мариян Огнянов? Какво стана с него, защо не дойде в Черно море, къде се разминахте?

- Аз имах уговорка с Огнянов. Контактувахме два месеца с него. Имахме принципно съгласие. Просто не можахме да се разберем с ръководството на Нефтохимик. Те искаха трансферна сума, която нямаше как да платим. Можехме, след като продадем Секо, но в крайна сметка преговорите се забавиха и ние се отказахме. Ние не може да държим футболиста да не знае дали е в Черно море или в Нефтохимик. А пък и те не можеха да чакат толкова дълго, защото си имаха своите планове. Но това го има във футбола, след като са замесени три страни. Невинаги се получава. Ние го искахме, Огнянов беше съгласен, но двата клуба не можахме да се разберем за условията по трансфера. Това е! Нищо фатално не се е случило, пожелавам му успех.

Източник: "Тема спорт”

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички