Голов трилър, много обрати и червен картон решиха спора за оставане в Първа лига


Голов трилър, много обрати и червен картон решиха спора за оставане в Първа лига

2498 0

Отборът на Дунав Русе победи Септември София с резултат 2:3 в мач-реванш от плейофа за оставане в Първа лига. Двубоят бе изигран на националния стадион "Васил Левски", а с победата Дунав си осигури оцеляване в най-високото ниво на българския футбол. 

В първия мач между двата отбора Септември победи с 1:0, с което общият резултат от двата двубоя стана 3:3, но преднина взе Дунав, след като реализира повече попадения на чужд терен от своя съперник. Така русенци запазват елитния си статут, докато Септември ще трябва да се изправи срещу един измежду Монтана и Арда (Кърджали) в директен спор за място сред най-добрите.

Двубоят започна повече от отлично за Септември, които откриха резултата още в петата минута, благодарение на Здравко Димитров. Гостите от Русе обаче отговориха подобаващо в края на първата част, стигайки до пълен обрат в рамките на само три минути. Първо Исмаил Иса изравни в 41-вата минута, а впоследствие в 44' се разписа и Свилен Щерев.

През втората част капитанът на домакините Борис Галчев отново успя да върне равенството в резултата, разписвайки се в 67-мата минута за 2:2. Шест минути по-късно обаче Дунав отново излезе напред в резултата след второ попадение на Свилен Щерев в мача.

Последваха минути на нервност и повече емоции, в които голмайсторът за гостите Свилен Щерев си изкара директен червен картон след грубо влизане в краката на Здравко Димитров. Така Дунав трябваше да изиграе остатъка от мача с човек по-малко на терена, а това за малко да им изиграе лоша шега, но в крайна сметка оцеляха след няколко пропуска на футболистите на Септември.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички