Героите от САЩ'94 не поканили Пенев на юбилейния мач?

Неприятен момент беляза мача между героите в националния отбор на България, стигнали до четвъртото място на Мондиал 1994 в САЩ, и легендите на Турция от Мондиал 2002, играл се вчера в Кърджали. Той касае големия стратег на българските успехи - Димитър Пенев.

Големият ни треньор не присъстваше на мача, като един от бившите ни национали обясни, че той е бил възпрепятстван от личен проблем. Но Пенев отрече това, заявявайки, че изобщо не е бил поканен на мача.

Бернар Лама: България ни направи световни шампиони през 98-ма

Българският национален отбор, при това пряко, е отговорен за спечелването на единствената досега световна титла на Франция. Това призна бившият ф...

"В последния момент се обади, че не може да дойде поради сериозни лични причини, каза Дончо Донев, шеф на асоциацията на българските футболисти и главен организатор, пред "Труд". – Не мога да споделям повече. След като Димитър Пенев не е тук, няма как да имаме друг треньор. Той е само един".

"Нищо ми няма, пия кафе на "Българска армия“ – коментира Стратега. – Никой не ме покани. Чух преди десетина дни някакъв коментар и толкова. Ако съм имал проблем, щях да изпратя помощника ми от американското лято Краси Борисов и професора сред масажистите Христо Запрянов. Без тях и един мач нямаше да бием в Щатите. Но и тях никой не покани". А всичко преди САЩ'94 е започнало с една "тайна" вечеря. Вижте подробности в този материал. 

Още по темата

Please select answer!