Г-н Михайлов, на каква база искате пълен стадион?


Г-н Михайлов, на каква база искате пълен стадион?

2721 0

Президентът на БФС Борислав Михайлов намекна, че е срамно стадион "Васил Левски" да не се напълни за двубоя между България и Италия от квалификациите на Евро 2016. Всъщност, не каза точно това, но определено ще е голям срам празен Национален стадион за един от най-популярните тимове на международно ниво.

Срамно ще е, но не заради феновете на футбола, които няма да отидат. Ако някой иска да гледа Италия, ще си я гледа по телевизията. Ако някой иска да гледа България... не съм сигурен, че има повече от 10 хиляди, които искат. И то не заради футбола, практикуван от "трикольорите" ни, а заради любопитството да видят как ще се справи Ивайло Петев в дебюта си.

Господин Михалов, на каква база очаквате пълен стадион? Само преди няколко месеца се подиграхте с феновете, след като сложихте билет от 50 лева за Хърватия. Всички ви порицаха, а стадионът беше празен. Вие не се извинихте, а сега очаквате пълен стадион? Нито вие, нито футболистите заслужавате някакъв вид уважение, след като вече години наред се подигравате с изстрадалия български запалянко.

За какво човек да отиде да гледа България срещу Италия? Много са хората, които ще посетят "Васил Левски" заради "скуадра адзура" и атакуващия футбол на Антонио Конте. Доста по-малко са тези, които ще гледат мача на живо, за да видят завръщането на Иван Бандаловски, чийто коефициент на полезно действие до момента с националната фланелка е отицателен.

Феновете се предадоха още срещу Чехия при последните квалификации. Фатална беше не загубата, а тоталната липса на заинтересованост към двубоя, който можеше да прати България на Мондиал 2014. Да, шансовете бяха нищожни, но съществуваха. Желание обаче беше равно на 0.

После последва резила с Малта. 1:1 срещу футболното джудже. Сериозно? Някои играчи можеха и 10 аулина да пият, но нямаше как да забравят тази епична излагация, която уби и последната надежда в този отбор. Поне у тези хора, които нямат представа, че българският футбол е мъртъв. С изключение на няколко десетки момчета, които са продукт на своя талант, не и на работата на псевдо треньори и специалисти с тях.

Г-н Михайлов, за толкова години единственият ви "успех" като президент на БФС е да откажете хората от футбола. Считайте 20 хиляди души на "Васил Левски" за грандиозен успех. И се порадвайте на жребия, защото само още 3-4 отбора могат да предизвикат по-сериозен интерес от Италия.

И за финал един съвет. Искате пълен стадион за футболен двубой? Покажете, за разнообразие, малко футбол...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички