Футболни фенове пребиха момиче в София


Футболни фенове пребиха момиче в София
Снимка: Gettyimages

3924 0

Поредна жестока проява на агресия разтърси обществото. 21-годишно момиче бе пребито от футболни фенове в София.

Мила Василева, майката на пострадалата Цветана, гостува в телевизия Bulgaria ON AIR, където разказа за ужасния инцидент и сподели, че обмисля да емигрира в чужбина, защото "не иска да живее в страх".

"В събота след работа се качва в автобус 204, където е имало агитка, но тя не може да каже на кой футболен отбор. Разговаряйки с нея по телефона чух, че крещяха Славия. След това каза, Мамо, не те чувам..", разказа майката на Цветана.

Момичето е обградено от групата още на спирката, където към нея са отправени нецензурни думи. Цветана се качва в автобуса и отива при шофьора с надеждата, че той ще я предпази. Слиза на нейната спирка и хуква да тича към подлеза, но футболните фенове я настигат. Следва жесток побой.

"Ходила е сама в "Пирогов", на другия ден вече информира и полицаите. Подадена е жалба в полицията, но нападателите са били маскирани", каза още майката на момичето.

УЛТРАСЪТ, УДАРИЛ ЖУРНАЛИСТКА, СЕ ОПРАВДА, ЧЕ ТЯ ГО РИТНАЛА ПЪРВА

От разказа на Мила разбираме, че е имало и други хора на спирката, но те не са помогнали, а са обърнали поглед на другата страна.

"Няма спукан далак и кръвоизливи, от което се страхувахме. Цветана вече не е същият човек и не знам как ще се върне към ежедневието. Проблемът е в семейството и възпитанието на децата. Съсипаха и училището, нищо не остана от него. Правомощията на учителите бяха отнети", сподели Мила Василева.

Тя призна, че има да каже много неща на нападателите, чиито действия "не са мъжки и не те правят бабаит".

"Много са силни като са заедно. Дали поотделно са толкова отворени и силни? Вярвам в Бог и знам, че той си знае работата. Къде да търся възмездието?", завърши майката на Цветана.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички