Фулъм преобрази Бодуров, но още чакаме лидер напред


Фулъм преобрази Бодуров, но още чакаме лидер напред
Снимка: БГНЕС

9966 0

България победи Азербайджан с 2:1 на старта на европейските квалификации. Под ръководството на Любослав Пенев нашите винаги печелят или губят като отбор. Това е най-голямото преимущество на този тим, но все пак трябва да се обърне внимание и на индивидуалните прояви на всеки играч. Ето как играха нашите срещу Азербайджан според Sportline.bg:

Владислав Стоянов

Иначе стабилният Владислав Стоянов не направи най-силния си мач за националите. Владо нямаше много работа, но допусна груба грешка в 54-ата минута, която ни коства изравнителен гол. Той направи една крачка в грешната посока и това бе достатъчно за да може топката, изстреляна от Назаров от около 30 метра да влезе във вратата. Стражът на Лудогорец трябва да почерпи специално Венци Христов, който донесе победата на България, защото евентуално равенство щеше да тежи на неговата сметка.

Оценка 6

 

Веселин Минев

Минев нямаше много работа в дефанзивен план. Това му предостави възможност да се включва повече в предни позиции. Минев не го правеше достатъчно и като цяло левият ни фланг бе доста по-слаб от десния. За това своята "заслуга" има и Минев, който трябва да подобрява играта си.

Оценка 6

 

Николай Бодуров

Най-сетне осъщественият трансфер на Николай Бодуров в чужбина се отразява благотворно върху играта му. За първи път той изведе националите с капитанската лента и с играта си защити това решение на Любослав Пенев. На два пъти покри груби грешки на колегата си в отбрана Апостол Попов. Бе стабилен в играта си, показа желание и лидерски качества. Мач, който Бодуров определено ще запомни с добро.

Оценка 7,5

 

Апостол Попов

В клубната си кариера Апостол винаги е бил сърцат играч, който прави всичко за отбора. Това му се наложи и в националния, където по неволя бе поставен в центъра на защитата. В ЦСКА той играе на десния бек и изпитваше трудности редом до Бодуров. Много желание и малко качества. Общо взето трябва да се надяваме занапред рядко да се налага Апостол да влиза в игра.

Оценка 6

 

Станислав Манолев

Десният халф-бек поддържа традиционно стабилно ниво в националния отбор и в този мач отново го защити. Благодарение и на него десният ни бек функционираше по-добре. Личи си, че Манолев е по-подготвен от миналия сезон, но и има още какво да се желае. На него разчитаме да е лидер, защото такива липсват на този тим. Надяваме се на по-добро представяне от него в предстоящите мачове през октомври.

Оценка 7

 

Владимир Гаджев

Повече от традиционно представяне за Владимир Гаджев. Незабележим в 99% от мача, пробва два неточни удара през второто полувреме. Иначе покрива сериозен периметър и върши стабилно работата си в центъра на терена. Отличи се с хубав пас към Андрей Гълъбинов през второто полувреме, който нападателят бе длъжен да превърне в гол. Като цяло Гаджев може повече.

Оценка 6,5

 

Георги Илиев

С асистенцията към Илиан Мицански за първия гол оправда присъствието си на терена. Поизгуби се през второто полувреме и неслучайно бе заменен в 73-ата минута от Тодор Неделев. Представянето му бе прилично в този мач, но срещу по-сериозни съперници ще изпитва проблеми.

Оценка 6,5

 

Светослав Дяков

Дяков има основна заслуга за това да спечелим битката в центъра на терена и да принудим азербайджанците да прибегнат до безадресни центрирания. Постът на дефанзивен халф традиционно е невралгичен за националната ни гарнитура, но с присъствието на Дяков този проблем сякаш е решен в дългосрочен план.

Оценка 7

 

Георги Миланов

Заедно със Станислав Манолев тормозеха азерите по десния фланг. Миланов бе един от играчите, на който лошият терен пречеше най-много, но той успя някак да пригоди играта си. Остава му да поработи върху представянето си когато националният тим гостува. Проблемът с поемането на отговорност стои и пред Миланов. Надяваме се да има развитие в тази посока срещу Хърватия след месец.

Оценка 6,5

 

Михаил Александров

Стара се, но не му се получи. Въпреки желанието си, остана най-слабият играч за България в този мач. По левия фланг не сътворихме почти нищо интересно. Много неточен удар през второто полувреме олицетвори цялостното му представяне.

Оценка 5,5

 

Илиан Мицански

В 14-ата минута направи това, което се очакваше от него. Възползва се от отличния пас на Георги Илиев и свърши своята работа. В останалите минути от мача остана изолиран. С гола си показа, че на този етап е правилният избор за титулярен нападател.

Оценка 7

 

Резерви:

 

Андрей Гълъбинов

Изпусна стопроцентов гол в 59-ата минута. След това опита да компенсира с много борба. Връщаше се до центъра на терена за да поеме и гардира топката. Заради пропуска обаче това определено не беше неговият мач.

Оценка 6

 

Тодор Неделев

С влизането си в игра раздвижи играта на българския тим. Придаде на тима ни нестандартността на която е способен. Асистира за победния гол на Венци Христов с хубаво центриране от корнер. Само можем да се надяваме по-бързо да намери нов отбор за да тръгне кариерата му нагоре след застоя в Майнц.

Оценка 7

 

Венци Христов

Влезе в игра в 83-ата минута и се разписа само четири по-късно. Беше се пласирал добре при корнер за България и се възползва от грешка в защитата на домакините, като по този начин се превърна в герой за българския тим.

Оценка 7,5

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички