Форматът на първенството ще се запази и през новия сезон


Форматът на първенството ще се запази и през новия сезон

2420 0

Президентът на БФС Борислав Михайлов заяви, че първенството се запазва в досегашния формат и няма клубове, които да имат проблеми с лицензирането. Михайлов допълни, че финансовото състояние на родните тимове се подобрява с всяка година.

"Следващата година ще започнем с този формат. Догодина форматът ще бъде същия и евентуално могат да се правят някакви козметични промени. Със сигурност започва с 14 отбора и плейофна система", заяви Михайлов след заседанието на Изпълкома днес. 

"Няма проблеми с лицензирането на нито един клуб. Осем клуба са взели лиценз за УЕФА, но ще играят тези, които са спечелили право на участие. Тази година е добре и става все по-добре всяка година. Самите клубове покриват финансовия феърплей”, каза още Борислав Михайлов.

Промяна обаче ще има във Втора лига. Те засягат броя на изпадащите за идния шампионат 2018/2019. През тази година само два отбора ще се разделят с професионалния ни футбол, а от Трета лига ще влизат четири - по един от всяка от дивизиите. По този начин броят на отборите във Втора лига за по-следващия сезон - 2019/2020 ще се увеличи с два до общо 18.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички