Фирмата, провела полиграфа на изгонените от Черно море, изригна срещу "фалшиво" разследване


Фирмата, провела полиграфа на изгонените от Черно море, изригна срещу "фалшиво" разследване
Снимка: Официален сайт на Черно море

9730 0

В края на сезона 2018/2019 огромен скандал разтресе българския футбол. Шестима играчи на Черно море, сред които капитанът и легенда Георги Илиев, Георги Китанов, Иван Дюлгеров, Петър Витанов, Виктор Генев и Пламен Димов бяха уличени в уреждане на мачове, а за пример бе сложена срещата с ЦСКА, която "червените" спечелиха с 3:1.

Играчите на Илиян Илиев бяха подложени на детектор на лъжата, който не издържат и след това биват изгонени от тима. За да изчистят името си, Георги Илиев и компания се свързват с фирмата Детект.бг, но по-късно става ясно, че "лицето на фирмата", както сам се определя той, е Виктор Дончев. От Нова тв проведоха разследване, в което срещу определена дава отговори по желание на клиенти. Така невярна съпруга се сдобива с документ, че е издържала теста. А това се случва само срещу договорка и 250 лева, казват в разследването.

Няколко дни по-късно от фирмата пунсха официална позиция, с която опровергат разследването и обещават още подробности, чрез които да изчистят името си.

Ето и пълната позиция, публикувана на сайта на фирмата:

Тази неделя 29/06/2019г, по НОВА ТВ бе излъчен репортаж аранжиран от репортерката Тина Ивайлова с истинско име Стоименка и съдействие на фирма пряк конкурент на ДЕТЕКТ БГ ЕООД - "ЦЕНТЪР ЗА ПСИХОФИЗИОЛОГИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ – ДЕТЕКТОР НА ЛЪЖАТА" ЕООД целящ да злепостави и урони безупречния престиж на Виктор Дончев и фирмата му.

Стоименка, както тя се представя подписвайки документ за съгласие да се подложи на полиграф със своята скрита камера с една единствена користна цел - да злепостави по всякакъв начин фирма ДЕТЕКТ БГ ЕООД и нейния собственик Виктор Дончев, се свърза с фирмата ни с измамната идея да извърши репортаж относно корупцията в сферата с детектор на лъжата. Без да изслушва, държейки се грубо и нахално, тя успя да събере оскъдни кадри злепоставящи ДЕТЕКТ БГ ЕООД. Съвсем скоро очаквайте пълния аудио и видео запис (НЕМАНИПУЛИРАН) от интервюто с Тина Ивайлова.

Коментарите, които можем да направим към момента относно манипулативния репортаж (скрита реклама на конкурентите на ДЕТЕКТ БГ ЕООД) са следните:

Може ли детектор на лъжата да се използва за създаване на фалшиво алиби?

Въпрос риторично зададен от репортерката. Може, когато Вие сам сте си поръчител на теста. Когато даден клиент пристигне при нас, и самият той е поръчител както и подлагащ се на теста, ние задаваме въпроса, който той поръчва да му бъде зададен. Ние няма как да откажем на клиент да му бъде зададен въпроса, както и няма как да знаем кой и за какво го изпраща. В случая той е лицето поръчител. Той решава какво да му бъде зададено като въпрос. Отбелязвам, че крайното становище така и не беше оспорено, което означава, че ние сме доказали ИСТИНАТА.

Скрита камера разкри как собственик на полиграф дава отговори по желание на клиенти.

Да, по желание на клиента е защото клиента се явява поръчител. Това е абсолютно нормално, защото нямаме друго лице, което да се яви като поръчител и да уточни исканията си.

Така невярна съпруга се сдобива с документ, че е издържала теста.

Невярната съпруга, в случая Тина Ивайлова се сдоби с документ, че не е изневерявала на съпруга си от "Вчера до днес" който резултат на практика не оспорва. А дали този документ ще и послужи, ние не знаем. Зададохме и въпроса такъв, какъвто тя като поръчител искаше.

Това се случва само срещу договорка и 250 лева.

Да, това е цената за експресна поръчка на тест с полиграф, описан в сайта ни. Първоначално обявената цена от 180лв е за стандартен тест, при който резултат се получава след 2 дни.

Мъжът, който злоупотребява с детектора на лъжата, се представя също за детектив, ирисолог, дори маг.

Виктор Дончев никога не се е представял за "МАГ" както и детективската дейност и тази на психофизиолог в случая са силно свързани помежду си.

Според експерти той е класически измамник, който си играе с човешки съдби. В случая под "експерти" се визира преки конкуренти.

„От 2016 година, от когато съществува бизнесът му, се е случвало много клиенти или изследвани лица да се оплакват от това, че е фалшифицирал резултати срещу заплащане”, каза Ваня Колева от Център за психофизиологични изследвания.

Ваня Колева е служител във фирма - пряк конкурент на ДЕТЕКТ БГ ЕООД > "ЦЕНТЪР ЗА ПСИХОФИЗИОЛОГИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ – ДЕТЕКТОР НА ЛЪЖАТА" ЕООД. Твърденията и са безпочвени, и ако такива оплаквания имаше, тя щеше да бъде много по-конкретна. За сметка на това обаче, ние съхраняваме резултат, издаден от нейната фирма, който след обстойна провека се ДОКАЗА, че е с грешно становище (но за това, малко по-късно).

„В същото време предлага услуги и като маг, който разваля магии”, коментира Марин Маринов - председател на Сдружението на частните детективи.

Защо никой не уточнява къде Виктор Дончев се е представял за МАГ? Или може би просто това са измислени думи хвърлени на вятъра.

Сигнали за това, че измамник прави фалшив детектор на лъжата и други несъобразени със закона детективски дейности получихме и ние.

НОВА ТВ получава сигнал от лицето НАДЯ КРОКЕВА, срещу която лично Виктор Дончев до момента е подал 3 сигнала за тормоз, води се разследване точно срещу нея относно кражба от личния му автомобил, разпокъсване на кабели и щети по входната врата на жилището му както и 50 страници заплахи и клевети във вид на СМС съобщения срещу него лично, колегите му и съпругата му.

А скритата камера е от кабинета на Виктор Дончев, собственик на фирма за полиграфски услуги. По повод скритата камера, и снимките на Витали (асистент на Виктор Дончев) който по смисъла на закона не се води публична личност и е сниман без негово разрешение и съгласие, ще се води дело.

„В случая той беше посочил на нашия адрес, че се помещава негов офис”, каза още Ваня Колева. Ваня Колева визира адрес в гугъл мапс, който няма как съзнателно да бъде манипулиран от Виктор Дончев както и от негов служител/партноьр тъй-като адресите на бизнесите в гугъл се верифицират посредством пощенски плик с код изпратен от самите GOOGLE.

„Специално за това лице имаме вече няколко пъти сигнали”, казва Марин Маринов.

Защо никой не уточни сигналите? Защо нищо не конкретизираха друго, освен жалките измислици на момичето със скрито лице - Надя Крокева?

Решаваме да проверим дали сигналите срещу Виктор Дончев са основателни.

Решавате, или е възможно да Ви е платено от заинтересовани лица във връзка със случката от Ф-К Черно Море да злепоставите фирмата ни, след като оневинихме футболистите им?

Търсим полиграфиста и се разбираме да се явим на детектор на лъжата. И отиваме. Историята е скалъпена. Жена иска да докаже на приятеля си, от който има дете, че не му изневерява. В кабинета на Дончев, не откриваме него, а друг мъж. Представя се с името Виталий. Казва също, че е психолог. По-голяма част от нещата, които трябва да се случат, не се случват по време на нашето полиграфско изследване

Кой уточни какво трябваше да се случи?, Кой решава какво трябва да се случи? Виталий не е твърдял, че е психолог.

Екипът на NOVA изпрати запитване до руската Агенция, в която Виктор Дончев твърди, че е завършил курса си за полиграф. Отговор дали е така все нямаме, но имаме уверението на руски експерти в МВР, че въпросната агенция няма добро име в Русия и отзивите за не я са лоши.

Защо не уточнихте кои са тези "експерти"? На каква основа те са запознати с дадената школа. Липсата на отговор достатъчно основание ли е да намеквате на зрителите, че дипломата е "МЕНТЕ"?

Много скоро очаквайте продължение на нашите отговори, на разследване, в търсенето на истината за това кой поръча репортажа на нова.

Фирма ДЕТЕКТ БГ ЕООД публично заявява, че ще отдели всички налични и заработени в близкото шестмесечие средства за рекламна кампания във facebook, youtube и google с цел утвърждаване на истината относно въпросния манипулативен репортаж, разкриване на поръчителите и извършителите му.

А какви точно са били въпросите, на които са отговаряли играчите - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички