Екипът на Любо Пенев иска промяна на формата на първенството


Екипът на Любо Пенев иска промяна на формата на първенството

1971 0

Адвокат Радостин Василев, който също е част от екипа на Любослав Пенев в борбата за президентския пост в БФС, излезе с коментар на днешната пресконференция в БТА. Той заяви, че ако Пенев спечели ще променят формата на първенството, тъй като и той самият дори не е ясно с регламента.

"Работата на Изпълкома трябва да бъде управленска, а не задкулисна. Не бива да бъдат представители на кръгове по чашка или на автомобилни консорциуми. Така се процедира изобщо в Държавата ни. Задължително ще се промени форматът на първенството. Действащият формат е неадекватен и сложен. Позволява да се играе черно тото и корупция. Ще се обсъди и броят на отборите. Толкова, колкото могат да играят равностойно", заяви Василев.

"Професионалната лига ще бъде включена в управлението на футбола. Това би позволило не просто да излъчват един арбитражен съдия, а би позволило да се ползват експерти извън БФС. Няма първенство, в което съдиите да са толкова критикувани. Трябва да има независим орган, който да каже кои са най-добрите съдии. Не е ли по-добре да се избират на случаен принцип? Наскоро г-н Михайлов каза, че има проблеми с натиск върху съдии. С това индиректно упрекна собственици на клубове, а такива са представени в Изпълкома. Не би трябвало да се защитават интересите само на един клуб, а на всички.“

"Предпочитам Изпълнителният комитет на БФС да бъде съставен от експерти - юристи, икономисти, специалисти в различни сфери. Хора като Венци Стефанов, Домусчиев и Ганчев едва ли си мислят, че клубовете им ще станат по-слаби, ако не са в Изпълкома. Една танцова група от "Люлин" има по-добре написан устав от БФС".

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички