Дунав удари Ботев на "Коматево" с два гола на Карагерен


Дунав удари Ботев на "Коматево" с два гола на Карагерен
Снимка: Официален сайт на "Ботев"

1325 0

Дунав Русе прекъсна негативната си серия от три поредни загуби в шампионата на Първа лига. В първи мач от 21-ия кръг „драконите” се наложиха като гост с 2:0 над един от основните си конкуренти за място в топ 6 Ботев Пловдив.

В герой за русенци се превърна бившият играч на градския съперник на „канарчетата” – Локомотив Бирсент Карагарен, който реализира и двете попадения за успеха.

Крилото откри головата си сметка в самия край на първата част. Пробив на Самир Аясс отдясно завърши с центриране в наказателното поле към Карагарен, който овладя на гърди и с диагонален шут не остави шансове на Иван Чворович. Преди това пък „жълто-черните” можеха да открият, но в 25-ата минута капитанът на Ботев Лъчезар Балтанов изпусна дузпа. След почивката гостите решиха всичко с втори гол. Негов автор отново бе Бирсент Карагарен, който оформи успеха за своя тим с попадение в 70-ата минута.

С днешната си победа Дунав запази шестата си позиция във временното класирането с актив от 31 точки. Ботев остава седми с 27.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички