Дунав не намери как да спре Иртиш и Херо


Дунав не намери как да спре Иртиш и Херо
Снимка: БГНЕС

4058 0

Отборът на Дунав Русе приключи участието си в тазгодишното издание на Лига Европа, след като претърпя поражение като домакин с 0:2 от Иртиш. Това бе втора поредна победа за казахстанците и така момчетата на Димитър Димитров - Херо продължават за сметка на българския тим след общ резултат 0:3.

Русенци играха по-добре през срещата, като направиха куп пропуски, а една грешка в защита им коства отпадането.

Срещата започна добре за Дунав, но във 2' Миро Будинов не се възползва от центриране на Хубчев. 4' по-късно Марио Маслач се оказа непокрит в наказателното поле и след изпълнение на ъглов удар откри резултата.

В 15' Карагерен бе изведен великолепно от Аясс, но ударът бе избит в корнер от вратаря на Иртиш Лориа. Последваха нови две добри възможности, които се откриха пред Карагерен и Аясс, но стражът на гостите демонстрира класата си и в двата случая и не позволи попадение.

През втората част момчетата на Веселин Великов продължиха с добрите си изяви, но без да отбележат гол. Бранимир Костадинов добре открадна топката, след което опита изстрел в близкия ъгъл, но кълбото се оплете във външната страна на мрежата.

Минути преди края на редовното време Дарабайев вкара втори гол за своя тим и сложи точка на спора.

Преди мача

Сензацията в Първа професионална лига от изминалия сезон Дунав ще зарадва хилядите си фенове в Русе с участието си в Лига Европа. Треньорът на тима Веселин Великов разкри, че момчетата му са готови да отстранят Иртиш.

По време на вчерашната пресконференция наставникът на гостите Димитър Димитров - Херо заяви, че играчите му играят по-добре като гости и не очаква изненада в Русе.

Дунав: Антонов, Петков, Патев, Аясс, Карагерен, Будинов, Шопов, Димов, Милчев, Хубчев, Костадинов.

Иртиш: Лория, Кислицин, Дарабаев, Родриго Антонио, Фофана, Даутов, Живкович, Гетериев, Карлос Фонсека, Маслак, Бугаев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички