Дунав (Русе) пребори Арда за първа победа в последните 7 кръга


Дунав (Русе) пребори Арда за първа победа в последните 7 кръга
Снимка: Официален сайт на Арда

1649 0

Дунав (Русе) спечели третия си мач от началото на сезона, след като надделя като гост над Арда. Русенци се наложиха с 2:0 с голове на Ахмед Ахмедов и Стефан Христов. Новакът в efbet Лига пък доигра днешния двубой с човек по-малко.

Дунав откри резултата с първия си точен удар в мача. Това се случи в последната минута на редовното време на първата част. Александър Исаевски сервира перфектен пас на Ахмедов в наказателното поле и той матира Караджов. През първата част Арда бе по-активният тим, но не успяваше да създаде сериозни положения. Гостите разчитаха предимно на контратаки.

Русенци нанесоха втория си удар в 67' - Мартин Костадинов напредна и изведе на скорост Стефан Христов, който превзе вратата на Караджов - 2:0. Две минути по-късно Илиас Хасани усложни положението на своя тим, след като получи втори жълт картон за нарушение срещу Свилен Щерев и напусна терена принудително.

В класирането в efbet Лига Арда заема шестото място с 18 спечелени точки, докато Дунав се изкачи до деветото място с 13 пункта. Трябва да се отбележи, че русенци нямаха спечелен мач в последните 6 кръга на първенството ни. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички