Добрата игра във Враца ще отведе Божинов към Русия?


Добрата игра във Враца ще отведе Божинов към Русия?
Снимка: Getty Images/Guliver

2554 0

Валери Божинов може да използва Ботев (Враца) като трамплин да се завърне в по-сериозно първенство. Ако играе постоянно в новака в Първа професионална лига, нападателят има голям шанс да подпише с отбор от руския елит, твърди вестник "Труд".

Мениджърът Мирчо Димитров, който е много силен на този пазар, ще направи всичко необходимо за подобен трансфер. От Ботев също няма да правят проблеми на Божинов, ако си намери нов отбор.

До края на седмицата нападателят и клубът трябва да си стиснат ръцете за договор. Треньор на Ботев е вторият му баща - Сашо Ангелов. Бившият национал ще дойде като свободен агент, след като договорът му с Риека беше прекратен по взаимно съгласие. Божинов игра само веднъж, при това като резерва за хърватския тим.

Ако се стигне до подпис с Ботев, то врачани ще са 15-ият клуб в кариерата на нападателя, стартирал към големия футбол от италианския Лече. Върховете му са престои в Ювентус, Фиорентина, Манчестър Сити и Спортинг, но на нито едно място не успя да остави по-сериозна следа. У нас Божинов игра единствено в Левски, където също не постигна нещо значимо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички