Да, Българско първенство


Да, Българско първенство

8001 1

Аз гледам български футбол. Фен съм на българското първенство и не се срамувам от това. Не, не съм мазохист, дори напротив. Доставя ми удоволствие да гледам мачовете, без значение дали играе любимият ми отбор или не.

Всъщност нивото на Първа лига изобщо не е толкова ниско, колкото се говори. Да, далече сме от Висшата лига, Серия А, Бундеслигата или Примера, но пък родният шампионат не е по-слаб от румънския, сръбския или хърватския.

Вярно е, че един отбор е много над нивото на останалите в последните години, което донякъде убива интригата за шампион, но пък само по този начин другите отбори могат да вдигнат нивото си. В момента след Лудогорец има 4-5 отбора, които са почти на едно ниво. Мачовете са интересни и оспорвани, а времената на уговорени мачове отдавна отминаха. Не казвам, че всичко в българския футбол е чисто, но пък къде ли по света е така. В никакъв случай не защитавам БФС и Борислав Михайлов. Повечето от тях са престъпници, които гледат да откраднат нещо, а останалите са некомпетентни.

Истината е, че телевизионният рейтинг на Първа лига е много висок. Вярно, че по стадионите хората изчезнаха, но от източници от телевизията, която предава нашето първенство, знам, че родните мачове се гледат толкова, колкото и тези от Англия.

Забелязвам, че в последните години стана много модерно да се хейти първенството ни. Мейнстрийм е да не се гледат български мачове, а който гледа, е балък и наивник. Много медии, като че ли нарочно обясняват колко е ниско нивото и как всички мачове са уговорени. Така няма как да се привлекат нови, млади фенове.

Но каквото и да е нивото, то си е нашето. Хубаво е все повече хора да започнат да гледат българското първенство и да подкрепят отборите си, защото друго нямаме!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички