България подписа споразумение, целящо да пребори футболното хулиганство


България подписа споразумение, целящо да пребори футболното хулиганство

1551 0

България е подписала споразумение заедно с още 13 страни със Съвета на Европа за сътрудничество в борбата срещу футболното хулиганство, съобщава холандският "Telegraaf". Това се е случило в неделя.

Освен България, другите страни, подписали споразумението, са Русия, Холандия, Франция, Грузия, Гърция, Литва, Молдова, Монако, Черна гора, Португалия, Швейцария, Македония и Украйна.

12-те български хулигански правила, които изумиха "The Sun"

Според президента на Холандския футболен съюз Михаел ван Прааг, много от проблемите с футболните привърженици в Европа могат да бъдат решени, като няколко европейски разузнавателни служби си сътрудничат и правят по-добър обмен на информация помежду си.

"Ние можем и трябва да направим повече в борбата с хулиганството и да го предотвратим, заяви кандидатът за президентския пост в УЕФА. - Следователно това споразумение със Съвета на Европа е важна стъпка напред. Властите ще са по-добре подготвени в бъдеще, тъй като информацията се споделя на всички нива. Така ще е по-малко вероятно да бъдат изненадани".

Русия подписа споразумението, след като нейните фенове направиха най-голямата изцепка на течащото във Франция Евро 2016, като нападнаха феновете на Англия по време на мача с техния тим.

Генералният секретар на Съвета на Европа Турбьорн Ягланд заяви, че очаква в скоро време още страни да се присъединят към споразумението.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички