Божинов: Партизан продаде 18-годишен в Монако, а ние един Стаси не можем да продадем


Божинов: Партизан продаде 18-годишен в Монако, а ние един Стаси не можем да продадем
Снимка: БГНЕС

4714 0

Бившата звезда на Ботев (Враца) Валери Божинов разкритикува системата за трансфери на българските клубове. Той направи сравнение със Сърбия, където игра за Партизан, обявявайки, че единствен у нас Славия може да прави добри трансфери, но пак е далеч от истината.

"Пожелавам на всички да играят там, където аз. Всеки ден пишат за мен всякакви неща, но историята си е история. Няма как да се промени. Къде играят нашите футболисти? Имаме ли трансфери навън? Това е един от проблемите на българския футбол. Вчера 18-годишен полузащитник от Партизан в Монако, ние не можем да продадем един Стаси, който е водещ футболист в Левски. Лудогорец няма един българин. Недялков има потенциал, млад футболист. Чичо Венци продава футболисти, но не е на ниво като в чужбина. Говорим за символични суми", коментира нападателят, който взе участие в благотворителен турнир.

Божинов засегна и въпроса с оттеглянето на Борислав Михайлов от БФС и го нарече "уникален мъжкар". "Никой няма да прави промени, ако са добре нещата в българския футбол. Искам лично да благодаря на Борислав Михайлов, уникален човек, уникален мъжкар. Под неговото ръководство 15 години се направиха много неща. Неслучайно има уважение от ФИФА и УЕФА към него. Това е доказан човек. Със сигурност промените ще бъдат за добро", заключи Валери. А какво каза той за причината да играе в Левски и за заплатата си там вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички