Ботев (Враца) се пребори за първа победа в Първа лига през сезона


Ботев (Враца) се пребори за първа победа в Първа лига през сезона
Снимка: Оф. сайт на Левски

956 0

Завърналият се в Първа лига Ботев (Враца) постигна първа победа през новия сезон, след като се наложи над Септември в София с 2:1. Врачани поведоха рано-рано - в 5', благодарение на автогол на Георги Стоичков и удвоиха аванса си в 75' след добра комбинация, завършена от Петър Атанансов.

Септември успя да върне един гол в добавеното време. След нарушение на вратаря на Ботев Красимир Костов реферът свири дузпа за домакините и Борис Галчев я превърна в гол.

Ботев влезе по-добре в мача и успя да поведе още в 5-ата минута. Това се случи благодарение на автогол на Георги Стоичков, който се опита да изчисти топката, виждайки Домовчийски близо до вратата, но вместо това я прати в мрежата на Галев. В 16' врачани пропуснаха нова добра ситуация, дошла след тъч. Спас Георгиев обаче не успя да намери добре топката и да стреля от близко разстояние.

Най-добрата възможност пред Септември се откри в 24', когато Будинов стреля с глава, но нацели гредата. При добавката Асен Чандъров прати топката над вратата.

Домакините стигнаха до попадение в 34', но то не бе зачетено заради засада на голмайстора Будинов.

Много неприятна ситуация се разви в 41', след като халфът на Ботев Даниел Гаджев скочи за висока топка и сблъска главата си с тази на играч на съперника. Наложи се той да бъде изнесен на носилка и откаран с линейка до болница. На мястото му влезе Ивайло Михайлов.

След почивката първата сериозна голова възможност бе за Септември в 57'. Александър Георгиев проби отляво и центрира за Крис Гади, но Керчев изби от вратарското поле в корнер. Септемврийци натиснаха съперника и в 72' стигнаха до чудесна възможност пред вратата на Ботев. Крис Гади преодоля Керчев и излезе сам срещу вратаря, но Мариян Иванов се хвърли в краката му и отклони изстрела от вратата. 

В 75' обаче Ботев успя да удвои аванса си след добра комбинация. Топката стигна до Петър Атанасов, който от точката на дузпата мушна топката под плонжа на Галев за 2:0. Септември успя да намали изоставането си едва в първата минута от добавеното време след дузпа, отсъдена за нарушение на вратаря Красимир Костов срещу Бенга. Точен от бялата точка беше опитният Борис Галчев. 

В класирането Ботев успя да се вдигне до предпоследната позиция, изравнявайки се по точки с Дунав. Септември падна до 9-ото място с 4-те си спечелени точки.

Септемврийци натиснаха съперника и в 72' стигнаха до чудесна възможност пред вратата на Ботев. Крис Гади преодоля Керчев и излезе сам срещу вратаря, но Мариян Иванов се хвърли в краката му и отклони изстрела от вратата. 
В 75' обаче Ботев успя да удвои аванса си след добра комбинация. Топката стигна до Петър Атанасов, който от точката на дузпата мушна топката под плонжа на Галев за 2:0.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички