Борислав Михайлов взе участие в 42-ия редовен конгрес на УЕФА в Братислава


Борислав Михайлов взе участие в 42-ия редовен конгрес на УЕФА в Братислава
Снимка: БГНЕС

1057 0

Президентът на БФС и член на Изпълнителния комитет на УЕФА Борислав Михайлов взе участие в 42-ия редовен конгрес на Европейската футболна централа, който се проведе в словашката столица Братислава.

Представителите на 55-те националните федерации, членки на УЕФА, между които и България бяха информирани за решенията на Изпълнителния комитет в навечерието на конгреса. Финансовата рамка на програмата HatTrick V за солидарност и развитие ще бъде в размер на 775 млн. евро през следващия четиригодишен период от 2020-24 г. Това представлява увеличение с почти 30% от 600-те милиона евро, налични за предходната програма HatTrick IV (2016-2020 г.). Следователно всяка асоциация ще може да получи до 14,1 милиона евро в продължение на четири години. Програмата подпомага асоциациите-членки на УЕФА в осъществяването на образователни проекти и такива за развитие, както и финансирането на футболната инфраструктура - помага за изграждането на терени, стадиони, центрове за обучение и седалища. От създаването си през 2004 г. Програмата инвестира 1.8 милиарда евро в европейския футбол.

Изпълнителният комитет на УЕФА одобри и значителното нарастване на средствата, които ще бъдат разпределени между отборите-участници на финалите на ЕВРО 2020. 24-те отбора ще получат общо 371 млн. евро в сравнение с 301 млн. евро, разпределени на ЕВРО 2016 във Франция.

Останалите точки, които бяха разгледани и гласувани по време на 42-ия конгрес на УЕФА:

Хуан Луис Лареа Саробе (Испания) бе избран за член на Изпълнителен комитет на УЕФА за срок от 1 година, докато Шандор Цшани (Унгария) беше определен за вицепрезидент на ФИФА с мандат за 1 година. След избирането на Цшани, Изпълнителният комитет на УЕФА реши да назначи Фернандо Гомес, който да го замени като член на Съвета на ФИФА до конгреса на УЕФА през 2019 г.

Ларс-Кристер Олсон бе ратифициран като представител на Европейските професионални футболни лиги в Изпълнителния комитет на УЕФА до Избирателния конгрес на УЕФА през 2021 г.

Молбата за членство на футболната асоциация на Джърси бе отхвърлена от Конгреса на УЕФА.

Конгресът на УЕФА одобри докладите на президента Александър Чеферин и Изпълнителния комитет; администрацията на УЕФА и финансовите отчети за 2016/17, бюджета за 2018/19 година, както и няколко изменения в Устава на УЕФА.

Следващата среща на Изпълнителния комитет на УЕФА ще се състои на 24 май 2018 г. в Киев, а следващият конгрес на УЕФА ще се проведе в Рим на 7 февруари 2019 г.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички