Бонев: В България идват чужденци, които са били на социални помощи


Бонев: В България идват чужденци, които са били на социални помощи

1564 0

Легендата на българския футбол и на Локомотив Пловдив - Христо Бонев, говори за проблемите в Левски, ЦСКА и Лудогорец . Бонев е на мнение, че двата български гранда дават луди пари за чужденци, които са живели на социални помощи преди да дойдат в България.

"Лудогорец се задоволиха с това, което постигнаха през последните години и си мислеха, че това ще продължава. Но на основните футболисти им отминава времето и идва момент, в който искат да правят това, което правеха преди пет години, но не се получава. Виждаме, че Черно море ги побеждава. Берое ги надигра тотално. Въобще, нивото на българския футбол е под средното равнище", заяви той пред "Канал 3". 

"Мисля, че е трудно някой да спре хегемонията на Лудогорец. Кирил Домусчиев не е човек, който ще се съгласи да бъде втори. Ще намери футболисти, които да вдигнат нивото на отбора. За него второто място е равносилно на изпадане. Какви чужденци идват при нас? Кой добър футболист ще дойде да играе в България? Има и изключения, но повечето са на социални помощи в страните си и решават да дойдат в България за някое евро. Обаче, когато излязат на терена се оказва, че някои от тях дори не са играли футбол. И точно тези чужденци взимат мястото на младите момчета и за това имаме проблеми, както на клубно, така и на национално ниво".

"Левски и ЦСКА имат проблеми, които много трудно ще изкоренят. И двата отбора хвърлят много пари за чуждестранни футболисти и въпреки не доброто състояние на Лудогорец, те пак ще им вземат титлата под носа. Решението е само едно - да се обърне внимание на школите и да се налагат 18-19 годишни български футболисти. Любо Пенев си вършеше работата много добре. Но видяхте какво каза - че има хора вътре в клуба, които не искат ЦСКА да успее. Това какво показва? Че неговата работа не може да бъде оценена.

Вижте какво става и в Левски. Колко треньора се смениха и там? Ръководителите смятат, че със смяната на треньора никой няма да види техните грешки. Уважаемите „чичко-паричковци” трябва да разберат, че само с пари българският футбол няма да се оправи. Трябва да се оставят хората, които разбират от футбол да работят", допълни още той. 

А кой играч на Лудогорец е пред завръщане в Локомотив Пловдив - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички