Боби Михайлов: БФС не може да се справи с натиска върху съдиите

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов още веднъж потвърди намерението за среща с премиера Бойко Борисов, тъй като от футболната централа не могат да се справят с натиска върху съдиите. 

"Премиерът е запознат със ситуацията, но си има доста държавни дела. Така или иначе ще инициираме среща между него и президенти на клубове. Ще търся подкрепата на държавата, защото ние не можем да се справим с натиска. Ние не сме разследващ орган. Когато съдиите имат някакъв натиск, те трябва да сезират съответните органи.

Боби Михайлов: Футболните босове да обещаят на Бойко, че няма да натискат съдиите

Президентът на Българския Футболен Съюз Борислав Михайлов разкри в интервю пред колегите от Блиц, че е имал разговор с  министър председател...

Ние обаче ще сме безкомпромисни с грешките на съдиите, защото шефа на съдиите може да ги назначава, но не той е на терена. Натискът е голям, но и те са хора, имат приятели и семейства, трябва да спрем веднъж завинаги с този натиск, който има.", заяви Михайлов след първото заседание на новия Изпълком.

След това обаче той допълни, че никога не е получавал обаждания от съдии и са хора и е нормално да грешат.  "Откакто съм президент нито един съдия не ми се е обадил, че е бил натискан. Съдията е човек и може да сбърка, дори повече от веднъж. В България се насажда мнението, че винаги е нарочно. Все пак основната вина си остава в съдиите, когато правят грешки. Те имат подкрепата на изпълкома”, каза още Михайлов.

Още по темата

Please select answer!