Блокират кандидатурата на Любослав Пенев за президент?


Блокират кандидатурата на Любослав Пенев за президент?
Снимка: БГНЕС

2865 0

Става напечето около кандидатурата на Любослав Пенев за президент на БФС. Всъщност, такава официално все още няма, въпреки че бившият нападател обяви, че ще се кандидатира. В интервю за "Блиц" Йордан Лечков разкри новината, че Ел Голеадор съди БФС за 500 000 лева заради прекратения му договор като национален селекционер в края на 2014 година.

Самият Лечков твърди, че съдебният процес и евентуалната кандидатура на Любослав са сериозен конфликт на интереси и "трябва първо да се спазват правилата на УЕФА, а след това и нашите за това кой би могъл да бъде допуснат до конгреса". А според "Меридиан мач" това означава, че кандидатурата на Любо Пенев може и да бъде блокирана.

На първите две инстанции бе постановено, че искът на шампионът на Испания за 1996 година с Атлетико (Мадрид) няма никакво основание за каквато й да била претенция. Предстои обаче да се произнесе трета инстанция. "Това ще е абсолютно потъпкване на правилата за конфликт на интереси. Постът на президент на БФС ще позволи на Любо Пенев да вземе решение в своя полза, преди да се е стигнало до решение на трета инстанция“, коментира случая адвокат.

Очаква се комисията, която ще се занимава с организирането на Конгреса, да вземе под сериозно внимание случая и явяването на Пенев като кандидат за поста. Казусът няма как да бъде отнесен към Спортния съд в Лозана, защото подобни въпроси не са от неговата компетенция. За да излезе от заплетената ситуация, Пенев трябва да се откаже със специална декларация от финансовите си претенции.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички