Беше тъжно. Беше шокиращо. Вече е смешно...


Беше тъжно. Беше шокиращо. Вече е смешно...

2719 0

Започна българското участие в европейските клубни турнири и по вече дългогодишна традиция си имаме отбор, който откри ново дъно. Но... нека първо отдадем значимото и да поздравим отбора на Берое, който в нито един момент не остави съмнения кой е по-класният отбор в своя сблъсък. Макар и с кратка подготовка и куп нови попълнения момчетата на Петър Хубчев се представиха на ниво и отстраниха Атлантас с общ резултат 5:1. Следва Брьондби, който е по-класен съперник, но в същото време доста преодолим. Успех.

Но Литекс... отбор, в който се наливат милиони всяка година, в който се прави мащабна селекция, в който се дават солидни пари за треньорски щабове и т.н... такъв отбор не може да си позволи да отпадне в ПЪРВИЯ квалификационен кръг на Лига Европа. Единственият вариант за отпадане е по някаква случайност (скоро може и реалност) Литекс да е непоставен и да се падне срещу отбор от топ 10 на първенствата в Европа. И то не срещу всички отбори. Но ето че и Латвия (сериозно ли?!) извади отбор, достоен да влезе в списъка на "величията", отстранили рано-рано българските грандове в Европа.

До преди няколко часа Йелгава беше отстранявал ЕДИН отбор в Европа. Отбор от Уелс.... което си е постижение, след като някак си Уелс е в топ 10 на ранглистата на ФИФА и не трябва да сме изненадани, че Йелгава от Латвия бие отбор от България, която не е помирисвала топ 10 в последните 15-20 години.

Отбор от Латвия... специално за Литекс щеше да е изненада, ако преди година не се беше случило същото. Вярно, не беше първи кръг, но беше срещу Дьошдьор (Унгария), който завърши 7-и в Унгария. Сега и Йелгава, който, при цялото ми уважение, трябваше да бъде смачкан и в двата мача, независимо на какъв етап от подготовката е Литекс, какви проблеми има в тима и т.н. Уви, не стана и сега в Ловеч ще гледат Европа по телевизията. А Литекс е един от три или четири отбора, който нито има проблем с финансите, нито имат проблем с намирането на играчи. Проблеми нулеви, резултати - също.

И така Латвия се присъедини към поредицата от анонимни европейски тимове, направили за смях българските грандове. Има ли смисъл да ги изброяваме? Беверен, Тампере, Спартак Търнава, Торпедо, Мура, Зимбру, Дьошдьор.... десетки са и са предостатъчно, за да може някой БГ рапър да направи някое парче, с което поне някой да изкара дивиденти от тоталната пародия, в която се намира българския футбол (с едно изключение, дано станат две през този сезон)...

Все още има хора, които се ядосват. Които вярват, че може по-добре. Но футболният фен в България вече се забавлява. Преди изпитваше страдание, болка, шок заради нивото на българския футбол. Вече на всички им е смешно...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички