Бербатов ще може да бъде треньор до 20 дни, ще се учи от Почетино, но ще почака за Юнайтед


Бербатов ще може да бъде треньор до 20 дни, ще се учи от Почетино, но ще почака за Юнайтед
Снимка: БГНЕС

5753 0

Най-добрият български футболист през 21-ви век Димитър Бербатов съвсем скоро прекрати официално своята кариера. Всеизвестно е, че топреализаторът на националния ни отбор има желанието да се заеме с треньорската професия. Според "Тема спорт", това ще може да се случи до 20 дни.

След по-малко от три седмици бившият играч на Манчестър Юнайтед, Тотнъм и Байер Леверкузен ще се сдобие с Лиценз "А". Той ще му позволи да бъде наставник на отбор от Втора лига у нас или навсякъде по света. Освен това ще може да бъде и помощник треньор на всеки отбор (включително елитните). Лицензът трябва да бъде получен в първите дни на декември.

В средата на следващия месец носителят на "Златната обувка" във Висшата лига за сезон 2010/11 ще продължи да се развива в треньорската професия, като ще изкара стаж при "шпорите", където в момента е един от най-качествените мениджъри в Англия - Маурисио Почетино. Той ще е там със своите добри приятели Александър Томаш, Косьо Мирчев и Тодор Кючуков, които скоро се разделиха с Берое.

Следващата стъпка за Димитър Бербатов ще бъде през новата година. Тя е да бъде започнат курс за изкарването на Лиценз "Про", който ще му позволи да води всеки желан клуб. Припомняме, че 38-годишният българин не крие амбицията и желанието си един ден да застане начело на Манчестър Юнайтед.

Предимство е, че и феновете на "червените дяволи" са отворени към евентуален подобен ход. Те приеха радушно назначаването на бившия играч на тима Оле Гунар Солскяер, който обаче напоследък не носи нужните резултати. А кой играч на Юнайтед призна, че му липсва Жозе Моуриньо, който си тръгна от "Олд Трафорд" миналата година - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички