БФС даде лиценз на Градския стадион в Русе


БФС даде лиценз на Градския стадион в Русе
Снимка: БГНЕС

1059 0

БФС е дал лиценз на Градския стадион в Русе, което ще позволи на футболистите от Дунав да играят вече домакинските си мачове у дома. Зам.-кметът на община Русе Димитър Наков потвърди, че лицензът е факт, а комисията от БФС, огледала стадиона преди седмица, не е имала забележки по съоръжението.

Така в петък от 17.30 часа Дунав ще посрещне на Градския стадион футболистите на Локомотив Пловдив, като преди началото на мача ще има кратка празнична церемония за феновете. Момчетата на наставника Веселин Великов са амбицирани да зарадват публиката с победа. Основният ремонт на стадиона бе реализиран с отпуснатата сума от 1 млн.лв., дадена целево от спортното министерство.

Направена е реконструкция на терена и са изградени изцяло нови поливна и дренажна системи. В края на март бе положена тревата от Гърция, след което преминаха и пробите на новото осветление. Общината също се е включила със свои средства в ремонта на сектора за гости и тоалетните. Наставникът на Дунав Веселин Великов очаква стадиона, който има 12 400 места, да е пълен.

„Надявам се, че момчетата няма да прегорят и ще зарадват феновете с победа. Разчитаме и на подкрепата на публиката, защото този отбор го заслужава“, коментира Великов.

Билетите за мача вече се продават, а влизането на стадиона ще бъде при засилени мерки за сигурност. Освен полиция и частна охрана, ще има видеонаблюдение на входовете и секторите, а зрителите ще бъдат проверявани с металдетектори.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички