Андрей Гълъбинов: Гарантирам, че никой не е предал Любо Пенев


Андрей Гълъбинов: Гарантирам, че никой не е предал Любо Пенев

1483 0

Нападателят Андрей Гълъбинов е един от хората, около които ще се гради проектът на Ивайло Петев начело на националите. За целта обаче той трябва да преодолее проблемите, които го тормозят на клубно ниво, след като приключи ангажимента му към Ливорно. Откъде има оферти за него, къде му се играе, както и какво да очакват феновете от двубоите с Турция и Малта, четете в интервюто, което Гълъбинов даде за „Меридиан Мач“.

- Андрей, какво е настроението в националния отбор?

- Настроението е добро, дори отлично. Всички подхождат много отговорно към това, което ни очаква. Все пак искаме да завършим сезона по най-добрия начин.

- Има ли полза от мач като този с Турция?

- Контролата ще бъде много престижна. Искаме да избистряме игрови стил и да се представим на ниво. Най-важно ще бъде да се подготвим и да вземем след това трите точки в мача с Малта. Той е официален и в него най-важна е победата.

- Взехте ли си поуките от предния мач с Малта?

- Гледахме малко кадри от мачовете им. По-силни сме като отбор от Малта, но трябва да го покажем.

- Има ли все още шансове за класиране националният отбор?

- Винаги има шансове, но трябва да побеждаваме до края. Ще се постараем да направим всичко по силите си, за да успеем.

- Каква е твоята оценка на сезона, който изпращаш?

- Оценката ми за сезона няма как да е особено добра, след като не съм играл в достатъчно мачове. За съжаление, имаше извънфутболни причини, поради които не играх в много от срещите. Това ми тежеше, но в крайна сметка дойде лятото и сега ще сменя отбора.

- Какви проблеми имаше?

- За съжаление това става и в България, става и в Европа. Като започнем от непускане в игра до изхвърляне на трибуните. Според мен заслужавах да играя, като гледах резултатите на Ливорно през сезона. Влизах само в трудните моменти, когато отборът се нуждае на всяка цена от нападател, за да обръща мачовете. Не ми беше лесно, но всичко произлезе от решението на президента да не играя заради проблемите с договора ми.

- Ще цитирам един друг българин в Италия Валери Божинов, който заяви, че като гледа нивото в Серия А спокойно може да е титуляр там. Ти мислиш ли същото за себе си?

- Говорил съм с Божинов и двамата сме на едно и също мнение. Мога да играя като титуляр в Серия А и да вкарам много, още повече, че имах доста оферти. Една от тях я отхвърлих през януари, става въпрос за Верона. Но този интерес показва, че спокойно мога да играя в първенството с успех.

- Чувстваш ли се вече достатъчно комфортно в националния отбор, тъй като си национал от сравнително скоро?

- Няма проблем, вече се запознах с всички момчета, има синхрон, добре сме заедно. Отлично е да си национал.

- На какво отдаваш, че има толкова негативизъм у нас, дори и след силен мач като този с Италия?

- За съжаление наистина има огромен негативизъм. Ако трябва да съм честен, българска телевизия нямам. Чета по сайтове и вестници, доколкото имам време. Но за съжаление го има. В някои ситуации е оправдано. Например след мача с Малта, когато знаем, че сме много по-добър отбор, а не можем да победим у дома... Но дори тогава не мисля, че играта ни беше слаба. Както казах и преди, такъв мач не ми се беше случвало да гледам или да играя. Изпуснахме 10-15 голови ситуации, пропуснахме и дузпа. Пробвахме какво ли не, а топката не влизаше и не влизаше. Те при първото си положение стигнаха до дузпа и гол. След мача с Италия обаче защо имаше негативизъм не мога да си обясня. Играхме силно, постигнахме добър резултат.

- Ти усети ли някой да е предал Любо Пенев в мача с Малта?

- Не. За мен беше невероятна липса на късмет. Ако дори едно от 15 или 16-те ни голови положения беше влязло, щяхме да се поздравим с успех и в момента изобщо да не водим такива разговори. Мога да гарантирам за себе си, а и за момчетата, че никой не е предавал Любо Пенев.

- Какво се промени при новия селекционер Ивайло Петев?

- При всеки един треньор е нормално да има разлики. Сложно е. Всеки тренира по различен начин, схемите на игра са различни, подходът им към мачовете, към играчите, към всичко. Не мога да дам оценка кой как се справя, просто е различно и трудно за сравняване.

- Би ли играл някога в България? Спрягаше се дори за Лудогорец, имаше ли интерес към теб?

- Чувал съм бегло за интерес към мен. Но защо не? В някакво обозримо бъдеще бих играл в България.

- Откъде има оферти към теб в момента?

- Има интерес от Серия А, от Англия, от Германия, а преди дни излезе и за оферта от Генк. Ще видим какво ще стане.

- Твоите лични предпочитания към кой отбор или първенство са?

- Италия ми харесва много, така че на първо място бих се пробвал в Серия А. Англия също е с предимство.

- Офертата от Англия от Висшата лига ли е?

- Да, има отбори и от Висшата лига, където с удоволствие бих играл.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички