Американци предлагат на БФС идеалната програма в Първа лига


Американци предлагат на БФС идеалната програма в Първа лига
Снимка: БГНЕС

3035 0

Американската фирма GotProSolution е предложила да прави програмата на Първа лига от новия сезон. В момента се готви презентация за БФС и клубовете. Представители на компанията са имали среща в София с управителя на "Футбол Про медия" Атанас Караиванов, пише "24 часа".

Американците разполагат със софтуерен продукт, в който могат да се зададат над 80 параметъра, като така да се избегнат конфликтни мачове в работен ден, както стана в плейофната фаза на шампионата ни. Така през пролетта се играят 5 дербита ЦСКА - Левски, а през есента от юли до декември този мач бе само един.

Може да се избегнат дори сблъсъци между участниците в евротурнирите в началото на сезона, когато играят в квалификационните кръгове. В последните няколко първенства се стигаше до отлагане на по-трудни мачове и програмата се объркваше.

Сега програмата може да изглежда по доста различен начин и вместо феновете да се изнервят от нея, да имат по-голямо удобство. Параметрите за някои неща са постоянни, като да няма повече от две гостувания наведнъж. В плейофа Лудогорец ще има три мача навън поред.

В момента се използва системата "Бергер", която има своите сериозни недостатъци, които се появиха особено в плейофната фаза. Американската фирма е работила за Мейджър лийг сокър, във Франция, Англия, Бразилия, Шотландия, Полша, Аржентина, Коста Рика, Австралия, Република Корея, Тайланд и много други.

Очаква се американците да пристигнат отново в България до края на първенството, за да направят презентацията. След това от БФС и клубовете ще зависи дали ще приемат тяхното предложение за обновяване.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички