А казват, че от Тити Папазов по-голям плачко нямало...


А казват, че от Тити Папазов по-голям плачко нямало...

2232 0

Словосъчетанието "български футбол" предизвиква толкова теми на разговор, колкото никоя друга тема в България. Това не било наред, онова не било наред, това трябва да се направи, онова трябва да се направи. За всички е ясно, че към настоящия момент има един футболен клуб в България, който може да каже и да докаже, че играе и развива "футбол", и това със сигурност не е Славия, предвождана от вечно недоволния и мрънкащ Венцеслав Стефанов.

Едва ли има друга държава в Европа, в която президенти, собственици и директори на клубове да говорят толкова много за играта, съперниците и какви ли не още футболни теми, въпреки че не са никак вещи в това. А първенец сред коментаторите е господин Стефанов, който изпреварва в класацията вечно оплакващият се, емоционален и, според мнозина, нестабилен Константин Папазов.

Президентът на Славия всеки път намира начин да се озове в центъра на събитията - ще атакува Левски, ще се заяжда с ЦСКА, ще "ухажва" Лудогорец, ще мрънка за липсата на слънце нощем и какво ли още не. Доскоро една от малкото теми, на които разговаряше спокойно и с уважение, беше Лудогорец и "господин Домусчиев". Е, това вече не е така, но пък постоянството не е от най-силните черти на господин Стефанов.

Сега Лудогорец бил "изнежен" и какво ли още не, след като двубоят между "орлите" и Славия беше отменен заради обилен снеговалеж. И докато в София се случваха няколко леки катастрофи заради изненадващия валеж, Венци мрънкаше, че били отменили двубоя.

"Как да съм доволен? Видяхте префърцунените кокони от Делиормана... Нали футболистите на Лудогорец са много изнежени и затова мачът се прекрати. Те не могат да играят при тези условия. Има си правила, които трябва да спазват всички. Срещата трябва да се проведе утре. Парното е включено и утре сняг няма да има. Виждате, че в момента не вали, но не искат да играят. Чувам, че Лудогорец иска мачът да се отложи за неопределен период. Те са голямата работа в тази държава. Ако това се случи, ще бъда сигурен, че няма държава и футбол. Днес не можеше да се играе, защото тези момчета от Разград са по-нежни. Но в крайна сметка съдията е взел такова решение и ние се подчиняваме" - бяха думите на Стефанов след мача.

Поредният злостен коментар на президента на Славия звучи крайно нелепо, след като само преди две седмици двубоят между Селта и Реал Мадрид беше отменен за неопределено време заради времето във Виго. Причината - ангажиментът на галисийците за Купата на Краля. От Реал Мадрид обаче не мрънкаха за това, защото такива са порядките във футбола. Сега за Лудогорец предстои двубой в Лига Европа и най-нормалното нещо на света ще е срещата срещу Славия да се отложи за след две, три, четири седмици. Независимо заради кой отбор.

Може би ако Славия играеше някога в Европа, Стефанов можеше да разбере, но, уви, умът му не побира идеята за европейски мачове през пролетта. Но нали трябва да има дандания и да покажем кой е отборът на държавата. Горката стара Славия - всички са срещу нея!

Венци обаче нищо не каза за организацията на мача и че можеше да последва сериозна глоба за домакините, ако гостите не бяха осигурили червени топки, които да се виждат в снега. Но тази тема е "табу" за Стефанов, защото не може да скочи срещу себе си. Но срещу другите - само му дайте знак и камерата да записва.

Българският футбол може да не е топ качество. Безидейността на зеления килим в Първа лига е константа, но дори това не е най-досадният елемент в родния футбол. Най-досадни са безспирните медийни изяви на президенти, директори, собственици и всякакви личности, много от които топка не са докосвали, но могат да се изкажат по всяка тема и срещу всеки. Това е най-тъжният елемент у нас, който отблъсква все повече и повече българския фен. А царят на тази глупост - господин Венци Стефанов, става все по-жалък в хорските очи.

Владислав Стоянов даде една много интересна идея - да се дадат 3-те точки на Славия. И наистина - нека ги присъдят на Венци, сигурно пак ще измисли да е недоволен от нещо. Но истината е една и е много проста - Лудогорец не се притеснява от Славия. Всъщност, никой не се притеснява от "белите". Още по-малко от личността Венци Стефанов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички