800 привърженици на Хайдук идват в София


800 привърженици на Хайдук идват в София
Снимка: Gulliver/GettyImages

2129 0

Около 800 фенове на Хайдук се очаква да подкрепят днес тима на стадион "Васил Левски". Част от тях пътуваха с чартъра до София, но по-голямата се чака да пристигне у нас по обед организирано с автобуси. Хърватите се опасяват, че може да се стигне до стълкновения с привърженици на Левски, който бе отстранен преди година от Хайдук за Лига Европа.

Тогава отново имаше напрежение между агитките, като привърженици на сините атакуваха с пиротехника посред нощ хотела на съперника - "Хилтън" зад НДК. На сайта на клуба от Сплит бе пуснато съобщение до феновете на отбора за това какво ги очаква в София, как да се сдобият с билети и къде ще са настанени на стадиона - сектор Г.

Столичната дирекция на вътрешните работи пък предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР. Преди, по време и след провеждане на мача полицейските служители ще следят за спазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града. На изградени контролнопропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач.

Привържениците на Славия ще бъдат пропускани от вход 1 и 2 на сектор А, а феновете на гостуващия отбор - през вход 21 и 22 на сектор Г. Охраната на спортната среща ще се осъществява съвместно от частна охранителна фирма и полицията.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи. За да бъде избегнато струпване, зрителите се приканват да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 17:30 часа. Билетите са по 10 лева. От Хайдук пък обявиха, че ще са в същия хотел, който преди година им донесе късмет срещу Левски. Тогава хърватите пак биха у дома с 1:0, а на реванша удариха сините с 2:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички