23-ма са задържаните фенове около финала за Купата


23-ма са задържаните фенове около финала за Купата
Снимка: Официален сайт на Левски

1018 0

23-ма души са задържани от полицията преди и по време на футболната среща между отборите на Левски и Славия. Други 21 привърженици не са били допуснати да влязат на Националния стадион "Васил Левски", съобщиха от МВР.

11 от арестуваните са били задържани от полицията заради открити в тях забранени предмети. Един е носел в себе си наркотици, а 10 са арестувани заради неизпълнение на полицейско разпореждане. Във феновете са намерени боксове, палки и различни видове бомбички. Част от тях са били в нетрезво състояние.

Други 12 привърженици са задържани на различни места в София преди футболната среща, а 21 души не са допуснати до стадиона.

До момента няма сигнали за сериозни инциденти преди, по време и след мача. Полицейското присъствие около Националния стадион "Васил Левски", в Борисовата градина и по спирките на градския транспорт е било засилено.

Агитката на победителя във футболната среща Славия беше задържана на стадиона, докато привържениците на Левски напуснат съоръжението. След инцидента с жандармеристката Гергана Зашева, която беше ранена от бомба, хвърлена от фен, на стадиона вече работи и ново видеонаблюдение, припомнят от МВР.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички