€10 млн. чакала тото мафията от юношите


€10 млн. чакала тото мафията от юношите

1819 0

Над 10 милиона евро обща печалба е очаквала тото мафията от България. Както е известно, преди европейското първенство за юноши до 19 години футболисти от нашия отбор са били вербувани да загубят с голям резултат в първия си мач срещу Германия. Родните футболисти е трябвало да загубят от Бундестима с над 5 гола, за да излезе залогът, информира "България Днес".

Преди мача коефициентите за победа на Германия рязко паднаха от 1:1,5 на 1:1,20. А ставките за разгромен успех на немците с над 5 гола гравитираха около 1:8. Именно по този начин тото мафията се е надявала да спечели милиони евро. Играчите от своя страна са щели до получат по 10 000 евро на човек, за да играят симулативно.

За опита за манипулация на мача са разпитани петима от играчите на селекционера Александър Димитров. Юношата на Левски Стивън Петков, който бе част от отбора, е главният заподозрян за манипулацията и е със спрени права от БФС. Другите двама, считани за замесени, Даниел Гяуров и Григор Григоров, не са част от тима, като тепърва се разследва тяхното участие. Според изданието вероятността Петков и останалите двама да бъдат признати за виновни е огромна.

"Този път опитът за манипулация бе твърде явен и е почти сигурно, че тримата ще бъдат признати за виновни", заявиха запознати със случая.

При такива случаи наказанието на БФС е между една и две години извън футбола. Санкцията е малка, тъй като се предполага, че младите футболисти могат да се поправят за в бъдеще. Засега и тримата играчи категорично отричат да са замесени в опита за манипулация.

Основна роля в разкриването на скандала е изиграл експертът по почтеността на БФС Марио Костурков. Набеденият за участник в манипулацията Стивън Петков засега не иска да коментира случая, докато тече разследването, но е обещал да разкаже всичко пред изданието, след като то приключи. Версията на Гуяров е, че се е срещнал с отбора на бензиностанция преди заминаването за европейското първенство, но единственото, което е направил, е да пожелае успех на отбора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички