ЦСКА взе своето срещу Берое и е само на точка зад Лудогорец


ЦСКА взе своето срещу Берое и е само на точка зад Лудогорец
Снимка: БГНЕС

6397 0

ЦСКА победи отбора на Берое с минималното 1:0 в двубой от 34-ия кръг на Първа лига. Единственото попадение отбеляза Тиаго в 16'. По този начин "червените" вече са само на точка зад лидера Лудогорец, който днес записа равенство срещу Левски.

До края на първенството остават само още два кръга, като ЦСКА има среща с Левски във вторник и с Ботев Пловдив в петък. През първата част много по-активни бяха гостите, но през второто полувреме събията на терена се промениха. ЦСКА разчиташе предимно на контраатаки, докато Берое владееше трайно топката, но не успя да се разпише.

Доста динамично започна двубоят и за двата тима, които показаха отворен футбол. В 6' Александър Василев проби отляво,премина през Чорбаджийски, който посегна с лявата ръка и го събори в наказателното поле. Съдията Никола Попов даде сигнал играта да продължи, а топката стигна до Педро Еуженио, който стреля опасно покрай лявата греда. В 9' се стигна до опасност пред вратата на Перниш. Турицов центрира в наказателното поле, където Бандаловски не успя да изчисти. Топката стигна до Евандро, който стреля силно, но вратарят на Берое изби. В 16' гостите обаче успяха да открият резултата. Тиаго получи пас от Жоржиньо и се възползва по най-добрия начин, като се разписа от дъгата на наказателното поле. Две минути след това Бригидо отне топката пред Жоржиньо, след което преодоля Тиаго и Томаш и стреля, но Черниаускас изби.

В 22' Милен Желев опита да изненада вратаря на "червените" с далечен удар, но топката прелетя над вратата. В 38' Василев опита да вкара, засичайки топката от воле, но ударът му от 25 метра излезе в аут, а малко след това и Соу не успя със свой удар. В 43' Черниаускас два пъти се намеси реашващо, като изби удари на Бандаловски и Василев.

Играчите на Александър Томаш започнаха малко по-агресивно втората част, като две минути след подновяването на играта се стигна и до спорна ситуация. Домакините поискаха дузпа за игра с ръка на Бикел, но реферът Никола Попов прецени, че това не е 11-метров наказателен удар. За разлика от първото полувреме, през второто играта бе доста накъсана, което повлия и на положенията.

В 61' Педро Еуженио беше фаулиран от Турицов, а реферът отсъди пряк свободен удар. Камбуров застана зад топката, но стреля точно в стената. Постепенно "червените" се прибраха доста дълбоко в своята половина, като изчакваха да действат на контраатаки. В 69' Василев отправи много опасен удар, но Черниаускас реагира много добре и спаси.

В следващите минути Иван Минчев няколко пъти стреля опасно по посока вратата на ЦСКА. В 76' халфът стреля от границата на наказателното поле, но топката мина над напречната греда. В 85' много малко не достигна на Мартин Камбуров да изравни резултата. Нападателят получи хубав пас от Бригидо, което стреля силно, но топката се удари в мрежата от външната страна.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

БЕРОЕ: 12. Перниш, 3. Желев, 4. Алкан, 6. Цветков, 9. Камбуров, 11. Бандаловски, 14. Яя Меледже, 19. Василев, 27. Баранов, 28. Бригидо, 77. Еуженио

ЦСКА: 30. Черниаускас, 19. Турицов, 4. Чорбаджийски, 24. Томаш, 16. Бикел, 6. Пинто, 26. Антов, 20. Тиаго, 10. Евандро, 7. Жоржиньо, 22. Соу

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Столичани ще търсят втора поредна победа навън под ръководството на Добри Митов, Люпко Петрович и Димитър Пенев. Ако обаче "червените" загубят под Аязмото, а по-рано Лудогорец победи Левски, спорът за титлата може да се каже, че ще приключи. ЦСКА ще бъде днес без капитана си Николай Бодуров, който има проблеми с гърба. На разположение на щаба днес не са също наказаните Джеферсон и Кристиян Малинов.

Треньорът Александър Томаш не може да разчита единствено на халфа Карлос Охене. Той е претърпял операция през седмицата и гори за оставащите до края на сезона мачове. В групата не е и вратарят Георги Аргилашки, който подписа предварителен договор от лятото с Ботев (Пд).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички