ЦСКА нанесе първа загуба на Берое и превзе върха в Първа лига


ЦСКА нанесе първа загуба на Берое и превзе върха в Първа лига
Снимка: БГНЕС

2984 0

ЦСКА-София надделя с категоричното 3:0 при гостуването си на Берое в 7-ия кръг в Първа лига. Освен че записаха петата си поредна победа, “армейците” нанесоха и първо поражение на старозагорския тим.

Първото попадение за „червените“ падна в 27-ата минута, при която японският полузащитник на домакините Кохей Като си отбеляза нелеп автогол. След почивката "червените" изцяло доминираха на терена и голмайсторът на тима Фернандо Каранга се разписа за 2:0 в 56-ата минута. Малко по-късно бразилецът асистира на Николай Бодуров, който в 67-ата минута с мощен шут оформи крайното 3:0 в полза на гостите.

С днешната победа тимът на Стамен Белчев оглави класирането в шампионата с актив от 16 точки, докато Берое е шести с 10.

Първо полувреме

Домакините започнаха агресивно срещата, като още в 1' имаха възможност да отбележат гол, но стражът на ЦСКА се справи. В 5' старозагорци създадоха още едно опасно положение. Леони се включи отляво и подаде на близката греда,където Боби Цонев продължи към Еуженио. Той обаче леко се забави и Антон Недялко предотврати по-сериозен удар.

В 14' и футболистите на Стамен Белчев стигнаха до опасно положение след контраатака. Густаво Кулма получи отдясно до централния кръг и пусна пас към Каранга, той обаче бе изпреварен от Перниш.

Положение пред двете врати определено не липсваха, но за падналото попадение вина имаше защитата на домакините. В 27' след неточно центриране Густаво Кулма догони топката, центрира, този път отляво, Като опита да избие с коляно, но прати топката в собствената си врата за 0:1.

В 39' Леони центрира към Карачанаков, който стреля от 5-6 метра с глава, но право в ръцете на Черниаускас и пропусна да изравни.

Второ полувреме

Още в началните минути на втората част гостите можеха да увеличат преднината. След няколко допри положения за ЦСКА, в 56' Бодуров намери Каранга зад гърба на домакинската отбрана, нападателят овладя на гърди и с левия крак вкара за 2:0.

Берое отстъпи изцяло инициативата на съперника си и все по-трудно се добираше до топката. В 67' Каранга върна жеста на Бодуров и този път той подаде към българина, който овладя и с воле направи резултата класически.

Преди мача

Червените гонят пета поредна победа в първенството, а пък домакините все още нямат поражение от началото на сезона. Миналия шампионат армейците спечелиха с 4:0 у дома и с 1:0 под Аязмото, а през сезон 2015/2016 тимът, който сега е воден от Стамен Белчев, победи Берое в полуфиналните сблъсъци за Купата на България два пъти с по 2:0.

В лагера на Берое няма контузени или наказани футболисти. През седмицата Берое привлече Иван Иванов, но той няма да може да дебютира в утрешния двубой.

Никола Попов от София е главен арбитър на срещата, а негови първи помощници ще бъдат Георги Тодоров и Мартин Венев – и двамата от София. Допълнителни асистент-рефери са Станимир Тренчев от София и Валентин Станчев от Сливен, а четвърти съдия е Борислав Колев от София. Делегат на БФС е Георги Георгиев от Варна, а Радан Мирянив от Варна ще оцени работата на съдийството.

Стартови състави: 

Берое: 12. Перниш, 2. Виданов, 3. Желев, 4. Като, 7. Райнов, 9. Камбуров, 10. Цонев, 15. Динков, 20. Леони, 71. Карачанаков, 77. Еуженио

ЦСКА: 30. Черниаускас, 23. Дюлгеров, 3. Недялков, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 6. Пинто, 15. Малинов, 20. Родригес, 11. Манолев, 26. Кулма, 9. Каранга

 

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички