Берое се върна на победния път с бой по Локомотив Пловдив, Тунгара подгони Чочев


Берое се върна на победния път с бой по Локомотив Пловдив, Тунгара подгони Чочев
Снимка: Ani Georgieva / LAP.bg

2600 0

Берое сложи край на серията си от 6 поредни мача без победа в шампионата, надделявайки с 2:0 над Локомотив Пловдив в среща от 8-ия кръг на Първа лига. В герой за заралии на стадиона под Аязмото се превърна Абубакар Тунгара, който заши и двете попадения във вратата на „смърфовете“.

След този успех Берое вече има актив от 8 точки и зае 10-ото място в класирането. Малиецът Тунгара пък подгони голмайстора в шампионата до момента Ивайло Чочев. Звездата на ЦСКА 1948 има 8 попадения на сметката си от началото на сезона, а футболистът на Берое вече е с 6.

Локомотив Пловдив пък не познаваше вкуса на поражението в последните си четири срещи, но сега капитулира в Стара Загора. „Черно-белите“ остават на 5-ата позиция с 13 точки.

Двубоят не предложи кой знае колко много чисти голови положения, но домакините успяха да стигнат до заслужени три точки. Тунгара откри резултата в 62-ата минута. Той се справи с двама защитници на пловдивчани и матира Хоркаш, прехвърляйки го за 1:0.

В 87-ата минута главният съдия първоначално отсъди 11-метров наказателен удар за Локо Пд, но след преразглеждане с ВАР решението беше отменено. Прецени се, че няма нарушение на Лукаш Мартинс срещу Матеус.

Тунгара подпечата успеха на заралии в третата минута на добавеното време след асистенция на Симеон Мечев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички