Жестока издънка за Берое в преследването на Левски


Жестока издънка за Берое в преследването на Левски
Снимка: Оф. сайт на Берое

1084 0

Берое допусна много сериозна грешка преди отборите в Първа лига да бъдат разделени в две отделни групи. Заралии пропуснаха страхотен шанс да се доближат до Левски в битката за 3-ото място в класирането, след като не успяха да победят слабака Витоша (Бистрица) у дома. Двата тима завършиха изненадващо 0:0, за клубът от Стара Загора изпусна да вземе лесни 3 точки преди да дойде време за сблъсъците от топ 6 след две седмици.

Прекрасен дебют направи Николай Георгиев, като младият страж на гостите се справи с напрежението и заслужено запази мрежата си суха.

Първата интересна ситуация в срещата дойде в 8-ата минута, когато Марко Адамович пробва шут от дистанция, но топката мина встрани от целта. В 24-ата минута Борислав Цонев центрира от корнер, където най-съобразителен бе бранителят Иван Иванов. Опитният футболист стреля, но прати кълбото в аут.

Звездата на домакините Мартин Камбуров също опита да вкара в мрежата на младия Георгиев. В 33-ата минута нападателят шутира от фаул, но далеч от целта. В 38-ата минута Румен Гьонов отправи бомбен удар, но Георги Аргилашки запази мрежата си суха, след като се намеси перфектно, избивайки кълбото в ъглов удар.

Малко преди края на първата част Четин Садула също пробва късмета си, но опитът му бе твърде слаб, за да затрудни Аргилашки.

В 57-ата минута играчите на Александър Томаш бяха близо до първия гол в сблъсъка, след като Венцислав Бонев направи груба грешка, от която се възползва резервата Негруц, който центрира по земя в наказателното поле. Там бе Мартин Камбуров, който обаче не се ориентира добре и пропусна да забие поредния си гол в елита.

В 74-ата минута гостите направиха бърза атака, която изненада защитата на Берое. Резервата Григор Долапчиев намери Четин Садула, който задържа за момент топката, след което пусна към Лъчезар Котев. Талантливият футболист шутира силно по земя, но кълбото мина на сантиметри от целта.

До края на срещата "зелените" бяха по-активни не терена, но не успяха да създадат нито едно голово положение пред вратата на младия страж на Витоша.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички