Томаш: Трябва да сме семейство и каузата "Берое" да е на първо място


Томаш: Трябва да сме семейство и каузата "Берое" да е на първо място
Снимка: Официален сайт на Берое

1052 0

"Когато има мечти и желание, аз съм убеден, че градът Стара Загора и Берое ще бъдат там, където наистина заслужават. Трябва много работа от всички в клуба. Да бъдем едно семейство". Това коментира новият наставник на Берое Александър Томаш при представянето си пред медии днес.

Изпълнителният директор на клуба Илко Русев и спортно-техническият директор Валентин Грудев представиха старши-треньора Александър Томаш и неговите помощници Константин Мирчев и Тодор Кючуков.

"Първо искам да благодаря на ръководството, че се свърза с нас. Разговорите наистина бяха ползотворни. Заедно взехме решение, че искаме да се развиваме заедно. Ние можем да обещаем, че ще работим. Ще работим с идеите, които имаме, с харизмата, за да се постигне това, което всички желаят и мечтаят. Трябва много работа от всички в клуба. Да бъдем едно семейство. Колкото по-бързо направим това, толкова по-бързо ще сбъднем мечтите и ще радваме хората“, сподели Томаш.

"Искам да бъдем силни веднага. Трябва обаче да бъдем реалисти, че не можем да надскачаме себе си. От краткото време в „Берое“ забелязах, че има едно мнение, че „Берое“ се разтяга постоянно, що се отнася до финансите. Това обаче не е така. Селекцията е много важно нещо. Никога досега не сме избързвали и хвърляли на сляпо. Трябва да изградим едно семейство. За футболистите, които ще искаме да привлечем, е важно техните човешки качества. Дали те искат да се развиват. Ако трябва да бъда искрен, има дисбаланс между клуб и отбор. Клубът е надскочил отбора. По най-бързия начин ще се опитаме да има баланс. Да има едно нормално съществуване. Трябва да го намерим бързо. Няма да е лесно, няма да е и трудно“, допълни той.

"Всичко, което се случва, ще излиза официално. Не мога да дам конкретика за селекция и постове в момента. Разговаряме с доста хора. Имаме набелязани и българи, и чужденци. Хора, които са важни като такива. Каузата „Берое“ е на първо място. Отборът е на първо място. Всички работим за това. Най-важни са футболистите. Но не са важни имената. Що се отнася до играта – аз съм малко романтик. Запознат съм с историята на „Берое“. През годините, когато е радвам града, е било само с атакуващ футбол. Печелил е доста купи и титли. Ако виждам стадиона пълен на почти всеки мач, ще съм доволен. Значи сме си свършили работата. Ние не сме магьосници обаче. Ще трябва време, но ние ще работим неуморно“.

"Футболът е колективен спорт. Той е индустрия и е феномен в момента. Ако няма колектив, няма как да се случи. Всеки ден всеки трябва да се дава всичко. За нас е важно това. Ще се опитаме да бъдем колектив, и то не само в отбора. Всеки, който работи. От чистачките, до собствениците“, каза още новият треньор на заралии.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички