Томаш: Доста е болезнено, но сега е време да бъдем мъже


Томаш: Доста е болезнено, но сега е време да бъдем мъже
Снимка: БГНЕС

953 0

Треньорът на Берое Александър Томаш изрази разочарованието си от факта, че отборът му е контролирал мача срещу Ботев (Пд), но не успя да отбележи в редовното време и продълженията. както е известно, след 0:0 след 120 минути игра се стигна до дузпи, в които Ботев спечели и се класира на четвъртфиналите в турнира за Купата на България.

"Влязохме трудно в мача, имаше притеснения от неговата тежест. Това през първите 15,20 минути, после ние контролирахме мача и те приеха играта. Ботев е един от отборите в България, които имат добър преход от фаза защита във фаза атака. Момчетата вложиха характер, но когато не успееш да си вкараш положенията, се стига до дузпи", заяви той след мача.

"Сега е важно да бъдем мъже, да вдигнем главите, да бъдем повече заедно. Нашият отбор създаде повече положения, но не вкарахме и това е проблем. Доста е болезнено, психологически ние бяхме напред, но след една изтървана дузпа Ботев взеха инициативата. Искам да поздравя отбора за показания характер днес", каза още Томаш.

Той коментира и изпуснатата дузпа от капитана на тима Мартин Райнов. "Той е капитан, трябва да поема инициативата, да се справя в трудните моменти. Ако не - значи няма да постигне нищо голямо", посочи той.

Треньорът заяви още, че ще забрани на футболистите си "да четат, да слушат и да гледат". "Трябва да бъдем концентрирани. Те са 4 години в тоя състав, нашият е на година и половина, но пътят е правилен. И сега, и миналата година отпаднахме от добри отбори - Ботев, Лудогорец. Най-важното сега е да възстановим и да знаем, че ни чака нов труден двубой - срещу Славия", каза още Томаш.

"Камбуров няма проблем, просто на тая възраст трябва да го съхраняваме, защото ще се изхаби. Ние имаме една цел - да напълним този стадион с добра игра, да търсим победата във всеки мач и накрая ще видим къде се намираме", завърши треньорът на "заралии".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички