Стадионът на Беоре с поражения на стойност 7-цифрена сума след мача с ЦСКА


Стадионът на Беоре с поражения на стойност 7-цифрена сума след мача с ЦСКА

914 0

Щети за над 1,2 млн. лева. На толкова е оценена вандалската проява на ултраси на футболния Берое по време на първия мач от полуфиналите в турнира за купата на България срещу ЦСКА. В сряда вечер Берое загуби изненадващо с 0:2 от „армейците”.

Резултат, който явно е вбесил част от агитката на домакините. Хора от сектора с привърженици на „зелените” са хвърляли бомбички директно върху пистата за лека атлетика на стадиона в Стара Загора. В момента трасето е считано за най-доброто за този вид спорт в цялата страна като официалното му откриване бе през 2013 г.

Първият човек, който се появи на място днес, за да огледа пораженията бе Красимира Чахова – заместник-кмет на Община Стара Загора. Пистата се стопанисва от клуба по лека атлетика в града, съобщава bTV.

Пистата в увредения участък трябва да се подмени изцяло. Тартанът, който е изгорен ще се наложи да бъде свален до асфалтовата основа. Ремонтът ще се възложи на фирмата, поставила изкуствената настилка, но разходите ще бъдат големи и за сметка на общината. Щети като тези, нанесени от ултрасите на Берое не влизат в гаранцията.

„Трябва да се договорим с фирмата за това колко ще ни струва този ремонт и колко бързо може да се направи. Турнирът по лека атлетика „Самарско знаме“ е на 9 юни, а има и световно първенство след това. При тези дупки не може да се проведе никакво състезание – няма кой да ни разреши."

"Това е предпоставка за много тежки контузии”, допълва още Емилия Драгиева, която признава, че фирмата-производител на настилката е от чужбина. „Ще трябва техен екип да пристигне в България и ние да поемем освен всичко останало, нощувките и храната на тези хора”, споделя Драгиева.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички