Спасов остава в Берое и вече работи по селекцията


Спасов остава в Берое и вече работи по селекцията
Снимка: Иван Йочев

750 0

Треньорът на Берое Ферарио Спасов вече е започнал работа по селекцията. Наскоро той е имал среща с ръководството на клуба, което му е гарантирало, че ще води тима и през следващия сезон, пише "Тема Спорт".

Селекцията до голяма степен ще зависи от това дали "зелено-белите" ще могат да се преборят за място в Лига Европа, като спечелят баража с третия или четвъртия В първата шестица. За целта Берое трябва да завърши седми.

Спасов проявява сериозен интерес към атакуващия халф на Монтана Сергей Георгиев. Договорът му с монтанчани изтича през лятото и той става свободен агент.

Спасов познава отлично качествата на Георгиев, когото привлече на стадион "Огоста" през 2014 година, когато тимът бе в Б група и спечели промоция за елита. 24-годишният юноша на Левски и Елит Сф дойде в Монтана от Банско. През настоящата кампания той има 28 мача в Първа лига, в които вкара само веднъж, но се отчете с 6 асистенции.

Привличането на централен нападател пък ще е приоритетът в лятната селекция на Берое. Както е известно, Жуниор Мапуку има предложение от испанския Елче. Той е желан и от Левски. Георги Божилов е с изтичащ договор, а Радослав Кирилов е под наем в тима от италианския Киево и след края на сезона ще се завърне там. Така реално "заралии" ще останат само с финландеца Салмикиви.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички