С исторически гол на Като Берое записа 3-а победа в Първа лига


С исторически гол на Като Берое записа 3-а победа в Първа лига
Снимка: БГНЕС

1340 0

Берое се върна на пътя на победата в Първа професионална лига, след като стигна до минимален успех с 1:0 над Пирин в мач от 5-ия кръг на шампионата.

Първото полувреме премине през пълната доминация на домакините. Играчите обаче така и не успяваха да се доберат до опасна ситуация, с изключение на удар на Педро Маркес в 5'. Най-доброто положение обаче се откри пред Пирин, като след грешка при изнасянето Благов стреля силно от дъгата на пеналтерията, но Макенджиев изби в корнер.

Началото на втората част беше отлично за Берое, след като в 47' резултатът беше открит. При опит за подаване на Василев в наказателното поле, защитниците на Пирин буквално не реагираха. Това позволи на Алекс Колев да отклони с пета за Кохей Като, който отрки головата си сметка в Първа лига - 1:0.

Това позволи на Берое да заиграе по-освободено в атака, но нов гол така и не падна след два пропуска - минимална победа за Берое.

Старозагорци, които са с мач по-малко, се наредиха на 3-о място с актив от 9 точки. Отборът имаше 3 поредни победи, но в предния кръг падна изненадващо с 0:1 от Нефтохимик. Пирин е 10-и с актив от 4 пункта.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички