Мапуку: Скандалите са в миналото, Хубчев ми беше като баща


Мапуку: Скандалите са в миналото, Хубчев ми беше като баща
Снимка: Официален сайт на Берое

986 0

Завърналият се нападател на Берое Жуниор Мапуку даде интервю за "7 дни спорт". Той напусна Берое след скандал и последваха съдебни спорове между него и Берое.

Въпреки това той отново се върна в Стара Загора и отбеляза хеттрик още при  завръщането си в клуба. Голаджията разкри, че Александър Димитров не го е искал в Берое. Жуниор разказа за семейството си и какво е щял да прави, ако не беше станал футболист.

"В началото треньорът Александър Димитров не ме поиска, но президентът Илко Русев ми гласува доверие и настоя да се върна. Всички от състава ме поздравиха, когато се завърнах. Аз никога не съм имал проблеми с играчите, нека да е ясно.

Не съм имал проблеми с Петър Хубчев. Аз винаги приемам отбора като едно семейство. Това беше скандал като между баща и син, напълно нормален за едно семейство. Това, да съм "Мапуку", дължа на Петър Хубчев.

Берое изпуска Мапуку заради гаф в договора

Това, което съм в момента, го дължа на Хубчев. Но "скандал" не е точната дума. Имаше някакви малки неща, защото и двамата сме трудни характери. Говорим за по-скоро дребни неща. Нещо, което на мен или на него не му е харесвало. В момента сме в добри отношения. Всъщност ние никога не сме били в лоши.

От Стара Загора най-много ми липсваха моментите с отбора. Моменти, в които сме били като семейство. Липсваше ми и моят преводач Иван. Тук ми харесваше заради успехите, които имахме. А и хората са много приветливи.

Берое още съди Мапуку

Роден съм в Конго, но съм живял там до 5-годишна възраст и нямам представа какво е сега. Оттогава живея във Франция. Имам трима братя и две сестри, както и съпруга и син на 3 години.

Те не са в България в момента, в Париж са, но ще дойдат при мен. По-малкият ми брат скоро ще дойде в юношеския отбор на Берое. Майка ми се занимава с търговия - има магазини, а баща ми почина преди 3 години, ,разкрива нападателят.

Мапуку спечели делото срещу Берое

На въпрос какво ще прави след края на кариерата си той отговори:

Много харесвам дрехите, модата и може би ще създам собствена марка и ще имам бутик. Има много неща, които съм намислил след приключването на кариерата си. Това е едно от нещата, но може би ще стана агент, за да помагам на младите футболисти да откриват отборите си и да сбъдват мечтите си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички