Лудогорец в опит да пречупи Берое и да властва сам на върха


Лудогорец в опит да пречупи Берое и да властва сам на върха
Снимка: Свилен Ризов/БГНЕС

860 0

В днешния ден, с над 3-месечно закъснение, Берое и Лудогорец ще изиграят двубоя си от първия кръг в Първа лига.

Срещата бе отложена заради опитите на разградчани да влязат в Шампионската лига, които в крайна сметка се увенчаха с успех, а сега те имат шанс да продължат дори в Лига Европа напролет.

Ако двубоят се бе състоял в края на месец юли, щеше да даде някакви насоки какво да се очаква от двата състава през кампанията. От тогава изтече доста вода, а нещата при домакините вече са коренно различни. Докато тези при разградчани са в очакваното русло.

Берое няма загуба под ръководството на новия си треньор Ферарио Спасов - победа и равенство. И при успех ще успее да се изкачи в Топ 6 - това е и първата поставена цел пред специалиста.

Задачата му обаче няма да е никак лека. Защото отборът му ще срещне Лудогорец, който ще е амбициран да се настани самостоятелно на върха в Първа лига. В момента разградчани го делят с Левски, но при равенство или успех ще са еднолични лидери.

Лудогорец е и отборът, който се намира в най-добра форма в елита - спечели последните си шампионатни двубоя. За последно възпитаниците на Георги Дерменджиев не стигнаха до трите точки на 28 август - при 2:2 срещу Локомотив Пловдив на "Лаута".

Ферарио Спасов има доста колебания около стартовата си единайсеторка. Той няма да може да разчита на контузените Маркес, Божилов и Емил Гъргоров. Това му създава големи проблеми при избора за футболист, който да играе зад централния нападател Жуниор Мапуку. Опциите пред него са две - или да заложи на Цонев, или пък да се спре на доста по-офанзивния вариант с Алекс Колев.

По крилата се очаква да действат Росен Кирилов и Неманя Милисавлевич, а в халфовата линия - Охене и Като. Наказан е Александър Василев.

В защита ще са Зехиров, Венцислав Василев, Иво Иванов и Пенев.

Георги Дерменджиев ще трябва да започне още от този двубой да ротира състава - в следващите 31 дни тимът му ще изиграе 9 мача. Като най-важен от тях се явява този срещу Базел в Шампионската лига, който е след седмица.

Очаква се почивка за визитата в Стара Загора да получи капитанът Светослав Дяков. Вместо него като партньор на Абел Анисе в полузащитата ще бъде Лукас Саша.

Очаква се Сисиньо да играе като десен бек, за да може Йордан Минев да бъде свеж за битката с швейцарците.

За върха на атаката Дерменджиев ще избира измежду Джонатан Кафу и Клаудиу Кешеру. Очаква се единият от тях да е титуляр в този двубой, а другият - в съботната среща между тези съперници от 14-ия кръг в Разград.

Двубоят в Стара Загора ще предложи емоции за зрителите - мачът е важен и за двата отбора. Домакините обаче са наказани заради изцепките на част от феновете в гостуването на Локомотив Пловдив (1:1). Затова половината централна трибуна на стадион "Берое" ще остане затворена.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички