Късметът и съдиите спряха Берое за първото място


Късметът и съдиите спряха Берое за първото място

1698 0

Берое игра дръзко срещу Лудогорец и напълно заслужаваше да си тръгне с трите точки от Разград. Възпитаниците на Петър Хубчев набързо свалиха домакините на земята, но бяха брутално посечени от съдията Станислав Тодоров. Реферът рано-рано обърка плановете на треньора и се наложи той да прави непредвидени смени, за да не завърши тимът му мача в намален състав. А ако Тодоров свиреше с еднакви критерии, Берое едва ли щеше да изпусне трите точки.

Но да оставим съдията настрани, въпреки че съдийството в мачовете на един отбор в "А" група продължава да дразни всички останали и неслучайно валят жалби след мачове точно на този отбор. По-важното е, че Берое показа футбол, с който заслужава да стигне до квота в евротурнирите. "Заралии" играха без никакъв страх в Разград. Напротив - знаеха си силните страни и бяха наясно как да поставят под напрежение домакините. Наложиха сериозна преса в полето на разградчани и те започнаха да бъркат и да се изнервят. Нещо, което не се случва на Лудогорец в нашето първенство.

Петър Хубчев за пореден път показа, че познава отлично състава си и знае как да изстиска максимума от него. Той преквалифицира Венцислав Христов в дясно крило, а нападателят е много полезен и на тази позиция. Салим Керкар вече се работи с тима и вкарва много важни голове. Елиаш е безценен и е константна величина, независимо дали играе като централен защитник, опорен халф или зад нападателя...

С добрата си игра от началото на сезона Берое напълно заслужено е на четвъртото място - изостава на 4 пункта от ЦСКА. Старозагорци обаче можеха и да са първи - заради съдията изпуснаха 2 точки в Разград. А още 4 им отне късметът. Те водеха до 93-ата минута на Ботев (Пловдив(, но допуснаха изравняване. Същото се случи и при визитата на Литекс - позволиха обрат в заключителния четвърт час, като победното попадение за "оранжевите" дойде в 4-ата минута на добавеното време.

Берое обаче показва, че се учи от грешките си и се намира в линия на растеж. Футболистите ги има, конкуренцията е налице, треньорът е на мястото си, базата е добра, публиката фантастична, а парите не са малко и се плащат навреме. Ако Берое има малко повече спортен шанс и съдийският фактор не е срещу него, този отбор е способен на чудеса в "А" група.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички