Гол в последната минута спаси слаб Лудогорец от поражение срещу Берое


Гол в последната минута спаси слаб Лудогорец от поражение срещу Берое
Снимка: Официален сайт на Берое

4340 0

Берое и Лудогорец завършиха 1:1 в двубой от 32-ия кръг на Първа професионална лига. Разградчани обаче за пореден път не убедиха с играта си и се измъкнаха в последната с гол, който им осигури точка от двубоя. В 85' пък Педро Еуженио вкара фамозен гол от далечно разстояние. По този начин Лудогорец отново вдъхна надежди за ЦСКА, който, ако победи в събота Черно море ще намали разликата до три точки с "орлите".

В първите 20-ина минути от срещата по-активни бяха домакините, като още в началото имаха няколко добри възможности. Бригидо два пъти отправи опасни удари, които обаче минаха покрай вратата.  Разградчани пък стигнаха до няколко корнера, но Перниш бе на ниво и внимаваше.

В 25' Баранов игра с глава, оставен сам в наказателното поле, но изстрелът му не бе никак добър. В 30' Еуженио бе близо до откриването на резултата, след като бе оставен сам в наказателното поле и стреля с глава, но много слабо. В 31' Моци допусна груба грешка, но сънародникът му Григоре обаче с ключова намеса изби в корнер. В 43' Джоди Лукоки центрира на задната греда, където Вандерсон бе забравен там, но ударът му от воле не бе добър. А в самия край на полувремето Перниш показа увереност и предвидливо излезе, за да предотврати удар към вратата му. 

И втората част започна по-активно за старозагорци, като в самото начало Еуженио пробва изстрел от далеч. В 53' Меска пробва изстрел от дъгата на наказателното поле , като топката премина малко над напречната греда. Малко след това пък Моци направи нарушение в близост до наказателното поле, но от изпълнението на фаула не се стигна до нищо опасно.

В 64' Томаш пусна Мартин Камбуров на мястото на Меска, като секунди след влизането си българският нападател можеше да се разпише. Метър не му достигна обаче да засече центриране с крак. В 73' бе вдигната засада на Камбуров, но повторенията показаха, че такава по-скоро няма. Иначе нападателят излизаше срещу вратаря на разградчани.

Минута след това пък Джоди Лукоки вкара топката във вратата на Перниш след удар с воле от непосредствена близост. Голът обаче не бе зачетен заради засада на Лукоки. В 77' пък Бандаловски нацели напречната греда при опит за центриране.

5 минути преди края на редовното време Берое откри резултата след страхотен гол от около 30 метра на Педро Еуженио, пращайки топката неспасяемо в горния десен ъгъл. В 3-ата минута обаче от добавеното време Лудогорец стига до изравняване. След центрирането от корнер Адриан Попа засече с глава, Перниш не се намеси убедително, топката срещна гредата, след което от тялото на вратаря влезе във вратата му.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

БЕРОЕ:  Душан Перниш, Ерол Алкан, Никита Баранов, Иван Бандаловски, Яя Меледже, Карлос Охене, Матеус Леони, Рубен Бригидо, Александър Цветков, Педро Еуженио, Меска

ЛУДОГОРЕЦ: Пламен Илиев, Антон Недялков, Козмин Моци, Драгош Григоре, Светослав Дяков, Яцек Горалски, Вандерсон, Лукас Саша, Джоди Лукоки, Клаудиу Кешеру, Серкан Юсеин

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Старозагорци излизат вдъхновени днес, след като в миналия кръг победиха с 1:2 Левски в София. Лудогорец пък загуби от Черно море във Варна и ще се опита да си тръгне с трите точки срещу един от най-неудобните си съперници през сезона, който вече му "открадна" цели четири точки.

Томаш няма да прави големи промени в състава, победил Левски на "Герена". Една от тях е да започне с Мартин Камбуров на върха на атаката вместо Иван Минчев. Опитният таран започна от пейката срещу Левски, тъй като беше болен, но сега е възстановен. След наказание се завръща левия бек Александър Василев, а мястото си ще отстъпи Леони.

Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев няма да разчита на наказания Марселиньо и дилемата му е кой да започне зад нападателя Кешеру. Вариантите са Вандерсон и Серкан Юсеин. Очаква се рокада на вратарския пост, като Ренан ще отстъпи мястото си на Пламен Илиев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички