Филмът за Берое с национална телевизионна премиера


Филмът за Берое с национална телевизионна премиера

803 0

В началото на 2017 година всички беройци ще имат възможност да видят филм за любимия си отбор по национален ефир. На 5 януари 2017 година, от 22:15 часа, по БНТ2 ще бъде излъчен премиерно документалният филм “Светът е Берое”, създаден по поръчка на Община Стара Загора, по повод 100-годишния юбилей на клуба.

Той обхваща историята на организирания футбол в Стара Загора, футболните триумфи и разочарования на отбора през годините, както и много други интересни събития и факти от историята през последните 100 години.

Официалната премиера на документалния филм се състоя на 14 ноември, м.г. в Стара Загора, по случай 100-годишнината на Берое. В него участват легенди на Берое, момчета от Детско-юношеската школа и фен клуба на Берое, както и артисти от Държавна опера – Стара Загора.

В клипа участват различни известни личности като Поли Генова, Станимир Гъмов, Стунджи, Ваня Джаферович.

Филмът е създаден от продуцентска къща "Файв Стар Медиа“, със съдействието на Регионалния исторически музей, Държавна опера – Стара Загора, Драматичен театър „Гео Милев“, ЖП гара – Стара Загора, ПФК Берое, СНЦ „Национален фенклуб Берое – Стара Загора“ и много старозагорци. Режисьор и сценарист е Степан Поляков, а главен оператор е Момчил Александров. Стефан Вълдобрев е композитор на песента "Светът е Берое".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички