Екшън за Берое в Босна и Херцеговина


Екшън за Берое в Босна и Херцеговина

2216 0

Истински среднощен екшън се разрази пред хотел „Босна“ в Баня Лука , където е настанен отборът на Берое. Снощи вечерта фенове на старозагорци са отишли да видят любимците си, които са настанени в хотела но са нападнати от местни хулигани. Един от привържениците на Берое е пострадал, като е ударен с мачете с крака.

Феновете на местния Борац (Баня Лука), наричащи себе си "Лешинари", нападнаха българската фен-фракция "Зара Бойс". Освен с подръчни материали ( камъни и бутилки) местните са били въоръжени с ножове и бомбички.

„Снощи докато ние от нашата делегация бяхме на официална вечеря разбрахме, че в хотела е станал инцидент. Наши фенове са дошли тук да видят отбора, седнали са в заведението точно до хотела, едно барче, но група от местните хора, най-вероятно хулигани или ултраси, може би фенове на местния отбор, са дошли и са почнали да хвърлят бутилки, камъни. Нападателите виждат полицаите и бягат, нашите фенове останах в хотела и след това бяха прибрани в полицията 30 човека наши фенове. Те са били разпитани”, обясни Дзаферович пред БНТ.

„Ние снощи много време стояхме будни, чакахме всичко да се оправи. Към 03:30 – 04:00 часа бяха освободени след разглеждането на видеозапис от камерата в хотела. Вижда се, че нашите фенове не правят нищо. Всичко счупени неща и хвърлени димки бяха от тези хора, които нападнаха нашите фенове”, добави Дзаферович

„Докато това се случваше, нашите футболисти още бяха по коридорите, по стаите. Разхождаха се и вече трябваше да си лягат. Когато стана това с хвърлянето на тези димки, те се уплашиха, имаше дим и тичане по стълбите, удари, крясъци, такива неща. Старши-треньорът Сашо Димитров видя, че това нещо се случва и ги прибра вътре в стаите, в 2-3 стаи всички футболисти просто да са там, да ги защити. И те си останах там, бяха стресирани, гледаха всичко през прозорците. Беше все едно военно положение” завърши разказа си директорът на Берое

Готови сме да излезем за мача, мотивирани сме, даже още повече да играем за нашите фенове, които ще дойдат на стадиона. Надявам се да покажем най-доброто и да продължим”, намери сили да говори и за футбол Дзаферович.

Вижте как изглежда фоайето на хотела след погрома:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички