Две греди не стигнаха на Славия, Берое продължава без загуба у дома


Две греди не стигнаха на Славия, Берое продължава без загуба у дома
Снимка: Оф. сайт на Берое

1054 0

Отборът на Берое победи с 2:0 у дома Славия в Стара Загора в последна среща от 14-ия кръг на Първа професионална лига и все още няма поражение у дома от половин година. И двата състава излязоха на терена под "Аязмото“ в опит да се реваншират на своите привърженици за отпадането за Купата на България.

Берое напусна надпреварата след загуба от Ботев Пловдив в "Битката на Тракия“ след изпълнение на дузпи, като подобна бе съдбата и на миналогодишния носител на трофея Славия, който бе отстранен от шампиона Лудогорец след рулетката на дузпите.

Двубоят започна по отличен начин за домакините, които поведоха рано в резултата. Точен бе Вандерсон в 15-та минута. До края на първата част не паднаха нови попадения и двата отбора се оттеглиха на почивка при минималното 1:0 в полза на заралии. Гостите бяха видимо изнервени от развоя на събитията на терена и си изкараха няколко жълти картона преди и след почивката, а в 74-та минута отново Вандерсон бе точен, за да оформи крайното 2:0 в полза на Берое.

Така старозагорци продължават да са на четвърта позиция във временното класиране на Първа професионална лига с актив от 27 точки, докато възпитаниците на Златомир Загорчич заемат 9-то място в таблицата с 16 пункта. В следващия кръг Берое гостува на Лудогорец, докато Славия приема у дома Локомотив Пловдив.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички