Берое завърши контролите с разгром


Берое завърши контролите с разгром
Снимка: БГНЕС

817 0

Берое записа убедителна победа в последната контрола от зимната си подготовка. Старозагорци разбиха с 6:0 грузинския Саповнела.

Отборът на Петър Хубчев показа по-голяма класа, надигра тотално своя съперник, а успехът им можеше да бъде и по-изразителен.

Българският тим откри резултата още в 3-ата минута, когато Спас Делев центрира в наказателното поле на грузинците, а Стивън Петков засече с глава.

Седем минути по-късно Берое вече водеше с 2:0 - Елиаш пусна чудесен пас на Делев, който с техничен удар прехвърли вратаря.

Резултатът стана класически в 14-ата минута. Беройци получиха правото да изпълнят дузпа за спъване на Джоман в наказателното поле. От бялата точка точен бе Елиаш.

Осем минути по-късно Берое вече водеше с 4:0, след като Елиша изведе чудесно Спас Делеч и той мушна топката между краката на вратаря на грузинците.

Българският тим не успя в няколко последователни опита да вкара пети гол във вратата на Саповнела, но в крайна сметка това се случи пет минути преди почивката. Веселин Пенев получи, напредна и от непосредствена близост реализира за 5:0.

Въпреки че съперникът влезе амбициран след почивката, Берое стигна до шести гол в 62-ата минута. Точен с глава бе Исмаил Иса.

Берое не успя в опитите си на няколко пъти да отбележи седми гол. Такъв падна все пак, но не бе зачетен, заради игра с ръка на автора му Иса.

"Заралии" подновяват сезона в "А" група с мач у дома срещу Пирин (Благоевгра), който е на 20 февруари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички