Берое ще брани срещу Левски третото място и сезона си


Берое ще брани срещу Левски третото място и сезона си
Снимка: Официален сайт на Левски

1038 0

Берое и Левски излизат в директен спор за третото място, което дава право на бараж за Лига Европа. Домакините имат предимство от точка пред "сините", които са на четвърта позиция в първенството.

Старозагорци възвърнаха поразклатеното си самочувствие след 0:7 от Лудогорец и в предишния кръг стигнаха до 1:1 с ЦСКА. "Сините" пък са окрилени от класирането на финал за Купата. Те обаче не могат да си позволят да мислят само за сблъсъка със Славия за трофея, защото спечелването му не е гарантирано.

Треньорът на Берое Александър Томаш със сигурност ще заложи всичко на тази среща. Причината е, че при успех тимът му ще дръпне с 4 точки на "сините" 4 кръга преди края. А програмата им до финала не е толкова сложна - срещат все отбори, които не играят за нищо. Първо е домакинството на Верея, а след това визитата на Ботев (Пловдив). В последните 2 мача Берое играе срещу Лудогорец и ЦСКА, които се очаква да са пуснали титулярите си в почивка.

Всичко е в ръцете на старозагорци. За жалост на Томаш той няма да разчита на двама от най-опитните си играчи. Вратарят Душан Перниш получи травма при загубата от Лудогорец с 0:7, от която все още не е възстановен напълно. Затова вместо него под рамката ще застане Георги Аргилашки. Другият голям отсъстващ за "заралии" ще е Мартин Камбуров. Той се хвана за Крака на загрявката преди двубоя с ЦСКА. През седмицата нападателят тренира индивидуално. дори и да попадне сред 18-те, той едва ли ще се появи в стартовата единайсеторка. В негово отсъствие на върха на атаката ще се сменят Борислав Цонев, Еуженио и Бригидо.

В халфовата линия ще са Райнов, Охене и Адамович. Карето в отбрана ще оформят бековете Желев и Леони, както и Хаджиев и Бандаловски. 3аради слабите си изяви напоследък бившият национал Иван Иванов ще бъде оставен извън групата, както бе срещу ЦСКА.

Треньорът на Левски Делио Роси ще трябва да направи така, че да освежи състава, без това да се отрази на силата му. Той със сигурност ще направи размествания в единайсеторката спрямо тази, която елиминира ЦСКА за Купата. 3аради сгъстения цикъл в тима се натрупа умора, насъбраха се и картони. Всичко това на "Герена" се разглежда през призмата на предстоящия финал за Купата срещу Славия на 9 май, защото освен трофей, победата носи и директно участие в Европа.

В групата за първи път от доста време насам попаднаха полузащитниците Белмонт и Рошу. Очаква се в халфовата линия на Левски да действат Роман Прохазка и Васил Панайотов. В отбрана пък ще е Аймен Белаид за сметка на Ейолфсон. Няма да е изненада, ако Алфонсо Фигейредо действа като крило, а не като ляв бек.

Важността на днешния сблъсък е голяма. А "сините" са съперник, срещу който Берое ще покаже дали има и психологически, и физически сили за финален спринт към бронзовите медали.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички